DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 2 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Posthuma senior kijkt uit naar zijn laatste derby: "Het blijft een speciale wedstrijd"

Posthuma senior kijkt uit naar zijn laatste derby:
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN/SWIFTERBANT - Henk Posthuma staat zaterdagavond voor het laatst aan het roer in een derby tussen Reaal Dronten en Swift '64. De trainer van Reaal houdt er na dit seizoen mee op en naar alle waarschijnlijkheid komt hij ook zoon Patrick dan niet meer tegen. Althans, als voetbaltrainer dan.

"Dit is en blijft hartstikke leuk, een mooi potje. Het is wel iets minder dan in het begin, maar het blijft voor ons een speciale wedstrijd. Het is sowieso de laatste keer dat ik tegen Patrick speel", zegt vader Posthuma, die dan ook nog één keer af wil rekenen met zoonlief. "Ik wil hem nog wel even een lesje leren ja, zeker. Wij gaan vol voor een overwinning spelen. Dat laten we ook doorwerken in de tactiek."

Alles op de rit

Reaal heeft het namelijk, na een aantal weken van wanorde, weer op de rit. "Je ziet het aan de trainingsopkomst, die is gewoon goed. Op een gegeven moment heb ik voorgesteld om alleen nog op donderdag te trainen. Vanaf toen is het beter gegaan. Nu staan er telkens 14 á 15 spelers op het veld", vertelt Posthuma.

Hij verwacht dat zijn ploeg zaterdag wel degelijk een kans heeft, ook al is Swift de koploper van 4C. "Vooropgesteld is Swift rijp voor een stap naar de derde klasse. Op basis van het team is Swift beter, maar op basis van de individuele kwalieten niet. Dat zijn wij. Als mijn sterkhouders er zijn en ook nog eens in vorm zijn, dan kunnen wij van Swift winnen. Dat is geen bombarie schoppen, maar een gemeend verhaal", aldus Posthuma.

Reaal moet het in Swifterbant doen zonder Danny Mol, die kampt met een kuitblessure. De aftrap voor de derby tussen Swift '64 en Reaal Dronten is zaterdagavond om 18.00 uur.

Volledig programma

14.30 uur AZSV - asv Dronten

14.30 uur BAS - Rood-Wit '58

18.00 uur Swift '64 - Reaal Dronten