DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Pinkstertoernooi BAS Tennis & Padel: „Als je op de baan staat, wil je toch winnen”

Pinkstertoernooi BAS Tennis & Padel: „Als je op de baan staat, wil je toch winnen”
Voorzitter Herman Stegeman
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - BAS Tennis & Padel hoopt vanmiddag (zondag 9 juni) tijdens een veiling flink wat geld in te zamelen voor twee goede doelen: het Alzheimer Café Dronten en Stichting Dierennoodhulp Flevoland. De veiling is onderdeel van het jaarlijkse Pinkstertoernooi.

„Dit toernooi is indertijd begonnen om de droom van Erik-Martijn Ruitenberg uit te laten komen”, zegt clubvoorzitter Herman Stegeman bij de twintigste editie, „Erik-Martijn was lid van onze club en liep bij een auto-ongeluk een dwarslaesie op. Mede dankzij de opbrengst van dit toernooi kon hij uiteindelijk naar de Olympische Spelen.”

Sindsdien wordt het toernooi ieder jaar georganiseerd. Elke keer wordt er geld ingezameld voor een goed doel in de directe omgeving van Biddinghuizen.

157 deelnemers

Dit jaar zijn er 157 deelnemers, eerlijk verdeeld over tennis en padel. Het gaat volgens de voorzitter vooral om de gezelligheid: „Maar je weet hoe dat gaat, want dat is bij elke sport hetzelfde: als je op de baan staat, wil iedereen toch zijn potje winnen.” Dat gaat in Biddinghuizen echter niet met het mes tussen de tanden.

Het toernooi heeft tot nu toe geen al te beste weersomstandigheden. „Je krijgt niet altijd het weer dat je graag wilt”, klinkt het gelaten, „Aan de andere kant: ik denk dat het in die twintig jaar pas de derde of vierde keer is dat het tegenvalt.”