Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Patrick Posthuma krijgt zijn droombaan bij Asv Dronten: ,,Niet bang dat ik ga sneuvelen”

Patrick Posthuma krijgt zijn droombaan bij Asv Dronten: ,,Niet bang dat ik ga sneuvelen”
Patrick Posthuma
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Patrick Posthuma wordt de nieuwe hoofdtrainer van Asv Dronten. Na omzwervingen langs Swift’64, Elburger SC en VVOG keert hij terug bij de club uit zijn jeugd. Posthuma noemt het zelf een ‘droomjob’ en gaat er van uit dat hij niet in zijn eerste seizoen sneuvelt, zoals zijn voorgangers Wim Kroes, Pim Kaagman en Wim Schaap.

Is Asv Dronten in dit stadium van jouw trainerscarrière een droombaan?
Patrick Posthuma: ,,Wanneer je als speler moet stoppen en je begint je trainerscarrière bij de jeugd van dezelfde club, dan hoop je inderdaad ooit het vlaggenschip te mogen trainen. Dus dan is dit op dit moment zeker een droomjob voor mij.”

Jouw naam werd al snel genoemd, ook door deze krant. Waren jullie er vlot uit?
,,De club heeft er heel goed over nagedacht en ik heb er heel goed over nagedacht. We hebben drie hele goede gesprekken gehad, waarbij mensen uit meerdere afdelingen van de club aanwezig waren: bestuur, technische commissie, spelersgroep. Daarna klonk er van beide kanten een volmondig ja.”

Wat is precies jouw geschiedenis bij ASVD?
,,Ik heb er als voetballer de hele jeugd doorlopen en heb er jarenlang in het eerste gespeeld. Ik heb de glorietijden in de hoofdklasse meegemaakt. Later met de club een aantal stappen teruggezet, waarbij ik ook aanvoerder ben geweest. Door een blessure ben ik gestopt. In de tussentijd had ik mijn trainerspapieren gehaald. Als trainer ben ik begonnen bij wat destijds nog de D1 heette. Daarna de stappen gemaakt van de D1 naar de B1 en de A1 en nog een dikke week samen met Wout Sleurink het eerste getraind. Vervolgens heb ik mijn vleugels uitgeslagen en nu kom ik dus weer terug.”

Wat verwacht je aan te treffen?
,,Ik ben een bekende van de club. Ik heb een idee wat er speelt en wat er gebeurt. Volgens mij is het een reus die nog niet ontwaakt is. Over de passanten die er de afgelopen jaren wat hebben proberen neer te zetten, is voldoende gezegd. Dronten maakt goede stappen op bestuurlijk niveau en binnen de jeugdopleiding. Diezelfde stappen gaan we bij het eerste elftal maken op sportief gebied.”

Wil je verder met de selectie zoals die er nu staat? Of heb je eisen gesteld over versterking van de selectie?
,,De selectie die er nu loopt heeft genoeg kwaliteiten om stappen te maken. Wout (interimtrainer Wout Sleurink - red.) heeft het deze week ook al gezegd: er staat een kwalitatief goede selectie. Misschien is het wat krap en daarom is het wel zaak om de groep zoveel mogelijk intact te houden. Wellicht moet er wat versterking komen. Maar de club heeft daar een beleid in: we willen met z’n allen dat Asv Dronten weer een Dronter gezicht krijgt en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Dus versterking hoeft niet per se van buitenaf te komen, dat kan ook prima vanuit de jeugd.”

De vorige drie nieuwe hoofdtrainers hebben hun eerste seizoen niet afgemaakt. Waarom denk je dat Patrick Posthuma dat wel gaat doen?
,,Ik weet precies wat er speelt, wat er leeft, wat er gebeurt, wat de intenties zijn, dus ik kom niet voor verrassingen te staan. Ik pas bij de lijn die ze willen uitzetten. Daarom ben ik niet bang dat ik ga sneuvelen. Integendeel, ik ben ervan overtuigd dat wij iets moois gaan neerzetten.”

Heb je voor meerdere jaren getekend?
,,De details zijn niet belangrijk, maar we hebben in ieder geval wel die intentie uitgesproken. Als je jouw droomjob krijgt, wil je daar niet snel weg. Ik wil de komende jaren wat neerzetten; niet alleen, maar samen met de mensen die er nu ook al zijn. Ik heb er superveel zin in.”

Wat is je doel?
,,Laten we eerst met elkaar een beleid uitstippelen voor de komende jaren. Het is nu veel te vroeg om te zeggen waar het gaat eindigen. Maar dat einde ligt in ieder geval niet binnen één seizoen. Ik ben enorm trots op deze uitdaging. Ik hoop dat we met elkaar sportief en in alle geledingen stappen gaan maken.”

Heb je na de bekendmaking veel reacties gehad?
,,We hadden met VVOG een oefenwedstrijd en ik voelde op de bank mijn telefoon al regelmatig tekeer gaan. Vooralsnog zijn het alleen maar goede, leuke en positieve reacties.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo