Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Patrick Posthuma is maar met één club bezig en dat is Swift '64

Patrick Posthuma is maar met één club bezig en dat is Swift '64
Patrick Posthuma
Foto: ©maartenheijenk.nl

SWIFTERBANT - Het zijn bijzondere dagen voor Swift '64-trainer Patrick Posthuma. Met zijn ploeg aast hij nog altijd op de titel in de derde klasse C en dat kan maar zo ten koste gaan van zijn nieuwe club: ESC. "Ik hoor er veel over, maar ik ben alleen met Swift bezig", stelt de coach.

Natuurlijk wil hij zijn periode bij Swift waardig afsluiten, het is zo logisch als wat. Maar raar is het wel, want ook aankomend seizoen wil Posthuma ongetwijfeld zo hoog mogelijk spelen. Voor hem is het echter geen issue. "Ik wil maximaal presteren met Swift. Als dat ten koste gaat van Elburg, dan is dat maar zo. Niemand had verwacht dat wij nog mee gingen doen, maar nu hangt de vlag er anders bij. In de kleedkamer merk je dat er besef en moed is."

Met nog twee speelrondes te gaan is ESC de nummer één. De Elburgers hebben een voorsprong van twee punten op Swift en dat is te overzien. "Elburg heeft het nog steeds in eigen hand, laat dat duidelijk zijn. Maar wij zitten wel in een flow en ik verwacht dat wij de laatste twee wedstrijden winnen. Daarnaast ligt de druk bij Elburg, want wij spraken eigenlijk alleen nog maar over de tweede plaats", zegt Posthuma, die zaterdag met zijn ploeg op bezoek gaat bij middenmoter DSV '61.

Stel dat het lukt, dan zou het voor Posthuma een sprookjesachtig einde zijn van vier jaar Swift '64. "Dan zijn we drie van de vier jaren eerste geworden", lacht Posthuma. "Het is nu al een fantastische tijd geweest, maar dat zou wel echt een schitterend einde zijn. Voor nu is het dromen, maar we gaan proberen om er meer dan een droom van te maken."

Volledig programma

14.30 uur asv Dronten - Go Ahead Kampen

14.30 uur DSV '61 - Swift '64

14.30 uur BAS - Zwolsche Boys

14.30 uur SC Rouveen - Reaal DrontenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo