DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Opslagruimte van het oude zwembad wordt het nieuwe clubhuis van Onderwatersportvereniging

Opslagruimte van het oude zwembad wordt het nieuwe clubhuis van Onderwatersportvereniging
Afbeelding van het nieuwe clubhuis uit het plan van OWSVD.
Foto: OWSVD
Redactie: M.H.

DRONTEN - De opslag en technische ruimte van het huidige zwembad Overboord wordt het nieuwe clubhuis van Onderwatersportvereniging Dronten (OWSVD). Met het project is zo’n 79.000 euro gemoeid. De helft wordt beschikbaar gesteld door de gemeente, de andere helft hoest de vereniging op in de vorm van zelfwerkzaamheid.

OWSVD telt tussen de 60 en 70 leden. De club heeft al ruim 25 jaar een eigen clubhuis, gevestigd in de kleedruimte van het voormalige openluchtzwembad, op het terrein van Overboord. Deze ruimte wordt met name gebruikt voor opslag van materialen en voor lessen. Ook honk- en softbalvereniging De Vrijbuiters is in dit gebouw gevestigd.

Opslagruimte

Nu er achter Overboord een nieuw zwembad wordt gebouwd, wordt dit clubhuis binnenkort gesloopt. OWSVD krijgt in het nieuwe zwembad een opslagruimte, maar was voor de lessen op zoek naar iets nieuws.

Zwembadexploitant Optisport heeft de duikvereniging gewezen op de huidige opslagruimte. De club vindt het een geschikte ruimte en wil het graag ombouwen tot clubhuis. ,,Een unieke kans”, schrijft voorzitter Jan Broos.

Zelf verbouwen

De club gaat het gebouwtje zelf verbouwen en hoopt onder andere de tegels uit het oude zwembad te kunnen gebruiken, evenals het hek van Overboord. Voor de andere helft van het kosten doet OWSVD een beroep op het potje van de gemeente voor sportaccommodaties. B en W vinden dat goed en voor de gemeenteraadsvergadering van deze maand lijkt het een hamerstuk te worden.

In het gemeentelijke potje zit na deze uitgave nog 290.000 euro. Eerder maakten onder andere Swift’64 er gebruik van voor haar nieuwe tribune en MHC Flevoland voor haar waterveld.