DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 4 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Opnieuw een Belgische werkgever voor Manon Bakker uit Swifterbant: „Heb er héél veel zin in”

Opnieuw een Belgische werkgever voor Manon Bakker uit Swifterbant: „Heb er héél veel zin in”
Manon Bakker
Foto: Paul Hinninck
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Twee weken na het plotselinge ontslag door haar Belgische ploeg heeft Manon Bakker al een nieuwe werkgever. De 20-jarige veldrijder komt volgend seizoen uit voor het team van Creafin-Fristads, eveneens uit België.

Twee weken geleden werd het wielertalent uit Swifterbant ontslagen door Experza Footlogix. Ze had tijdens de wereldkampioenschappen met eigen wielen en eigen tubes gereden en niet met het materiaal van de sponsor.

Ploegleiders

Dit weekeinde werd bekend dat Bakker een tweejarig contract heeft getekend bij Creafin-Fristads. „Ik wou heel graag met Camiel van den Bergh en Bart Wellens samenwerken”, zo motiveert ze haar keuze. Ze zegt een goede klik te hebben met de beide ploegleiders.

Creafin-Fristads was tot nu toe vooral een mannenploeg. Bij de dames was Eva Lechner dit seizoen de enige renner. Vanaf 1 maart komt daar Manon Bakker bij, evenals Mees Hendrikx. „En de eigenaar van dit team is ook eigenaar van de teams waar Annemarie Worst en Ceylin del Carmen Alvarado bij rijden”, legt Manon uit.

De inwoner van Swifterbant is blij met de nieuwe uitdaging: „Ik krijg alle vrijheid om mijn programma in te delen zoals ik het wil. Het seizoen maak ik af in het zwart en vanaf maart rij ik voor in dit nieuwe team. Ik heb er héél veel zin in.”