DeDrontenaar.nl

Zondag, 12 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ontknoping in derde klasse C: hoe steekt het in elkaar?

Ontknoping in derde klasse C: hoe steekt het in elkaar?
Foto: Ar Nieuwland
Redactie: Wouter Foppen

SWIFTERBANT/BIDDINGHUIZEN - De derde klasse C beleeft zaterdag een knetterende apotheose. Swift '64 hoopt op een nederlaag van koploper ESC, want dan kan de ploeg van trainer Patrick Posthuma nog kampioen worden. In de schaduw daarvan heeft BAS een kleine kans op het bereiken van de nacompetitie.

Het meest in het oog springende is natuurlijk de titelrace. Omdat ESC twee weken geleden punten verspeelde tegen SC Rouveen, doet Swift weer mee om het kampioenschap. De Swifterbanters hebben twee punten achterstand op ESC, terwijl het doelsaldo van de lijstaanvoerder veel en veel beter is (+13). Wil Swift, dat hoe dan ook zeker is van de nacompetitie, het kampioenschap kunnen vieren, dan moeten de Elburgers dus verliezen. ESC speelt thuis tegen Hattem, Swift treft op eigen veld Rouveen.

Nacompetitie

De strijd om de nacompetitieplekken is voor BAS nog interessant, al moet dan wel alles op de goede plaats vallen. De Biddinghuizenaren kunnen, als ze winnen bij Olympia en daardoor derde blijven, eventueel een periodetitel overnemen van de kampioen. Swift moet dan wel de derde periode in de wacht slepen, maar wat dat betreft heeft het geduchte concurrentie. ZAC staat op pole position, want de Zwollenaren staan één punt voor.

Komt ZAC op bezoek bij Hatto Heim niet tot een zege en Swift wint wel, dan gaat de derde periode naar Swift. In die situatie hebben de nummers één en twee een periodetitel, waardoor er voor de nummer drie een ticket voor de nacompetitie klaarligt. Dat zou BAS kunnen zijn.

Periodetitel BAS?

BAS kan zelf ook de derde periode nog winnen, al zou dat wel een miraculeus verhaal zijn. Als ZAC en Swift '64 allebei verliezen en BAS maakt ten opzichte van ZAC een verschil van tien doelpunten goed, dan zijn de Biddinghuizenaren de winnaar van de derde periode. Ook op die manier kunnen ze de nacompetitie nog bereiken.

Volledig programma

14.30 uur Swift '64 - SC Rouveen

14.30 uur Olympia '28 - BAS

14.30 uur Reaal Dronten - WZC Wapenveld

15.00 uur DZC '68 - asv Dronten