DeDrontenaar.nl

Zondag, 12 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Onderzoek naar overname zwembad Biddinghuizen, Swifterbant stagneert

Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - De gemeente Dronten wil de openluchtzwembaden in Biddinghuizen en Swifterbant graag open houden, maar wil ook dat beide dorpen zelf actief meedoen. In Biddinghuizen doet Dorpsbelangen onderzoek naar overname van het zwembad, in Swifterbant loopt het nog niet zo hard.

Dit zei wethouder Ton van Amerongen (VVD) in antwoord op vragen van de PvdA en van Ferdinand Zomerman. „Wij maken ons zorgen over de zwembaden, vooral in de dorpen. We krijgen wat geluiden te horen dat het moeizaam gaat”, aldus het CDA-raadslid.

Biddinghuizen

„Biddinghuizen is heel concreet bezig”, antwoordde de wethouder, „In Biddinghuizen worden onder leiding van het bestuur van Dorpsbelangen Biddinghuizen plannen ontwikkeld om het beheer van het zwembad zoveel mogelijk over te nemen. Dit in combinatie met een verbreding van de functies en het aantrekkelijker maken van het zwembad.”

Swifterbant

De wethouder gaat kijken of hij de gesprekken in Swifterbant kan versnellen. In dit dorp worden er met de huidige exploitant Optisport gesprekken gevoerd over de inbreng van inwoners bij het beheer van het zwembad en verruiming van de openingstijden.