DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 29 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ondanks harde wind skaten 150 liefhebbers zes uur op de baan van Flevonice

Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Op de baan van Flevonice werd zaterdag de eerste zes-uurs estafette op skates gehouden. Ondanks de harde wind deden 150 liefhebbers van inline skaten deden mee aan dit evenement.

Door de wind had de organisatie de tenten, reclamemateriaal, beachvlaggen en wedstrijdboog uit veiligheidsoverwegingen weggelaten. Toch verschenen er zes solorijders aan de start naast de teams die in samenstelling varieerden van 2 tot 6 deelnemers.

De diversiteit van de skaters was groot en dat zorgde voor een hoop gezelligheid. Van medaillewinnares op het NK van vorige week (Elsemieke van Maaren), oud-marathoncracks als Greta Smit en Andre Klompmaker tot de Biddinghuizer Ladies.

Haico Bouma

De meeste rondes werden gereden door Team Haico Bouma, gevolgd door de International Lowriders Coalition en Pieters Zondagschool. De winnende solist was Andre Klompmaker gevolgd door René de Leeuw en Jan Klompmaker. Zij kregenvan de organisatie bekers als aandenken.

Na de finish draaide de discjockey in de stralende zon zijn muziek en genoot iedereen van een drankje en de barbecue.

De organisatie was in handen van stichting die ook jaarlijks in september de estafette 24Kika organiseert. Dit jaar is dat op 6 en 7 september.