Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Nu ook paardensport toegevoegd aan programma Beach Event Dronten


DRONTEN - Behalve honkbal, softbal en frisbeeën is er een vierde nieuwe sport toegevoegd aan het programma van het Beach Event Dronten: paardensport. Het nieuwe onderdeel wordt gehouden op donderdag 4 juli vanaf 19 uur.

Van 27 juni tot 8 juli wordt het Meerpaalplein weer veranderd in een ‘strand’ voor de vijfde editie van het Beach Event Dronten. Het idee om er paardensport aan toe te voegen kwam van Lisa Hendriksen en Stephanie Zwanenburg. Zij volgen de opleiding Hippische Bedrijfskunde bij Aeres Hogeschool Dronten.

Vrijheidsdressuur

Op 4 juli is er een demonstratie vrijheidsdressuur (zie video). Dit is een vorm van dressuur waarbij het paard allerlei oefeningen heeft aangeleerd, zoals liggen, buigen, tellen, apporteren en de Spaanse pas.

Kinderen kunnen onder begeleiding het ringsteken uitproberen op het Meerpaalplein. Daarvoor zijn pony’s aanwezig, maar ze mogen zich ook met een eigen paard opgeven.

Een derde onderdeel is het hoefijzerwerpen, een Amerikaans spel, waarbij je probeert een hoefijzer zo dicht mogelijk bij de staak te werpen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo