DeDrontenaar.nl

Zondag, 20 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Nikki en Scott Boon allebei Nederlands kampioen bij hinkstapspringen

Nikki en Scott Boon allebei Nederlands kampioen bij hinkstapspringen
Nikki Boon
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

APELDOORN - Broer en zus Scott en Nikki Boon van atletiekvereniging Flevo Delta hebben vandaag allebei het Nederlands kampioenschap indoor veroverd op het hinkstapspringen. Scott werd met een afstand van 14.47 meter afgetekend eerste bij de jongens junioren A. Nikki scoorde 11.65 meter bij de meisjes junioren B.

Scott Boon kwam in zijn eerste poging meteen tot 14.47 meter en kwam daarna niet verder dan 11.95 meter. Het was minder dan de 14.59, waarmee hij vorige week derde werd bij de NK senioren, maar het was ruim voldoende voor de winst. Runner-up Roy van Zijl van DAV Kronos uit Enschede bleef steken op 14.13 meter.

Bij de meisjes junioren B was het een stuk spannender, want daar sprongen maar liefst vier atleten over de elf meter. Nikki Boon leverde haar beste poging in de zesde en laatste sprong. Haar afstand van 11.65 meter was vijf centimeter verder dan nummer twee Edikan Ekpo van Haag Atletiek.

Joyce Schumacher

Joyce Schumacher eindigde als derde op de 60 meter horden bij meisjes junioren B met een tijd van 8,89 seconden. Diede van der Meer (meisjes jun. B) werd vierde op kogelstoten, Nikki Boon (meisjes jun. B) vijfde op kogelstoten en Jarno de Groot (jongens jun. A) zesde op d 60 meter horden.

Eerder op de dag was Diede van der Meer al tweede geworden bij het hoogspringen.