DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 7 april 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Nieuw zwembad in Dronten krijgt warmtepomp en toiletten met regenwater

Nieuw zwembad in Dronten krijgt warmtepomp en toiletten met regenwater
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Het nieuwe overdekte zwembad, dat gebouwd wordt achter het huidige zwembad Overboord, krijgt een warmtepomp. Bovendien worden de toiletten straks doorgespoeld met regenwater. De gemeenteraad zette daar unaniem het licht voor op groen.

Toen B en W met een eerste voorstel kwamen voor het nieuwe zwembad, was de gemeenteraad ontevreden over het energieverbruik. Daarom kwam wethouder Ton van Amerongen met een tweede voorstel.

Ook dit voorstel ging de gemeenteraad echter nog niet ver genoeg. Daarom kwamen PvdA, SP, GroenLinks en D66 vanavond met een amendement.

Waterpomp en kelder

Behalve de duurzaamheidsmaatregelen die door de wethouder waren voorgesteld, kwamen de vier partijen nog op de proppen met een warmtepomp en kelder voor regenwater.

„Wij vonden dat het nog wel wat duurzamer kon”, zo motiveerde Roelf Raterink (PvdA) het voorstel. „Er kan nog best een tandje bij”, zei Albert Bleijenberg (GroenLinks).

Àlle sportverenigingen

Jan Klopman (CDA) ging nòg een stapje verder. Hij vroeg de wethouder om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn dat alle sportverenigingen aan de Educalaan (hockey, korfbal, atletiek, voetbal, tennis) profiteren van de waterpomp.

„Het zou zonde zijn als je nu investeert en dat achteraf blijkt dat je met een iets hogere investering het hele gebied kunt laten meeprofiteren”, aldus Klopman.

Wethouder Van Amerongen vond het allemaal prachtige ideeën. Het voorstel werd vervolgens unaniem aangenomen.