Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Na acht jaar komt er een einde aan het hoofdklasseteam van ASVD Zaalvoetbal


DRONTEN - Het eerste zaalvoetbalteam van ASVD stopt ermee vanwege een tekort aan spelers. Het avontuur begon indertijd met een familieteam. Aansluitend speelde ASVD jarenlang in de hoofdklasse en één jaar in de topklasse. Door de jaren heen is de samenstelling van het team steeds veranderd, maar de broers Zuidema bleven.

Nadat het team zeer succesvol was in de Drontense competitie, was het in 2011 tijd voor een nieuwe uitdaging: de KNVB-competitie. Na twee jaar promoveerde ASVD naar de hoofdklasse.

Naar de topklasse

De eerste jaren had ASVD het zwaar in die hoofdklasse, maar in 2014 versterkte het team zich met enkele spelers uit Zwolle. Dat leverde in dat seizoen meteen het kampioenschap op. Het jaar daarop volgde degradatie uit de topklasse.

Er volgden twee moeizame seizoenen in de hoofdklasse. Het afgelopen seizoen speelde ASVD opeens weer voor de titel. De ploeg greep uiteindelijk net naast het kampioenschap (zie video), maar speelde wel de bekerfinale (3-0 verlies tegen IFC Zwolle). Na verlies in de nacompetitie tegen ZVV Ede 2 heeft het team moeten besluiten te stoppen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo