DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 2 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Mud Masters gaan door met voorbereidingen: „Aantal aanpassingen is te overzien”

Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Organisator André Skwortsow gaat er nog steeds van uit dat het evenement Mud Masters in Biddinghuizen door kan gaan. Het verbod voor evenementen geldt tot 1 september en de obstakelrun staat op de agenda voor 27 en 27 september.

Skwortsow meldt dat er inmiddels een uitgebreid coronaprotocol is uitgewerkt: „Wij zijn hierover in gesprek met de gemeente en veiligheidsregio.”

Enorme terreinen

„Het aantal aanpassingen voor ons openlucht evenement is te overzien”, vervolgt Mud Masters, „In de basis worden alle deelnemers namelijk al veilig verdeeld over meerdere starttijden en enorme terreinen: meer dan 200 hectare, oftewel 2 miljoen vierkante meter.”

Eén van de aanpassingen is een nieuwe startprocedure, waarbij het niet te druk is en de nodige afstand ten opzichte van andere deelnemers kan worden gehanteerd: „Ook komen er veel mogelijkheden om handen te ontsmetten en kan het aantal toeschouwers beperkt worden. Daarnaast ontwikkelen wij nieuwe hindernissen waarbij samenwerken mogelijk is, zonder elkaar aan te raken.”

Aanvang: zaterdag 26 september 2020 09:00