Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Minimale inbreng Biddinghuizen en Swifterbant bij zwembaden

Minimale inbreng Biddinghuizen en Swifterbant bij zwembaden
Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten)
Foto: ©maartenheijenk.nl

BIDDINGHUIZEN / SWIFTERBANT - De gemeente Dronten is al maandenlang in gesprek met Dorpsbelangen Biddinghuizen en Swifterbant over zelfwerkzaamheid in de beide buitenzwembaden. Wethouder Ton van Amerongen erkende vanavond tijdens een commissievergadering dat de mogelijkheden zéér beperkt zijn.

,,We zijn bezig met Dorpsbelangen Biddinghuizen en Swifterbant’’, zei de wethouder tegen de raad. ,,Dat verbaast me’’, reageerde Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten). Volgens hem heeft de vorige sportwethouder, Hans Engelvaart, indertijd gezegd dat er geen mogelijkheden voor zelfwerkzaamheid zijn. Bovendien heeft exploitant Optisport er volgens Ammerlaan een hele andere mening over dan de huidige wethouder.

Van Amerongen antwoordde dat er wel degelijk mogelijkheden zijn: ,,Maar die zijn beperkt.’’ Voor begeleiding van zwemmers is een opleiding, diploma en achtergrond vereist. ,,Zelfwerkzaamheid zal zich dan ook beperken tot onderhoud van het groen om het zwembad heen’’, aldus de wethouder.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo