DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 11 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Meine Breemhaar uit Dronten in stichtingsbestuur eredivisieclub PEC Zwolle

Meine Breemhaar uit Dronten in stichtingsbestuur eredivisieclub PEC Zwolle
Meine Breemhaar
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - Ondernemer Meine Breemhaar is per direct toegetreden tot het stichtingsbestuur van PEC Zwolle, eigenaar van de eredivisieclub PEC Zwolle. Breemhaar, oud-voorzitter van Asv Dronten, volgt textielondernemer Remt Melles op, die sinds februari 2017 bestuurslid was.

Breemhaar is geen onbekende bij PEC Zwolle. Mac3Park, één van zijn bedrijven, is sinds 2016 naamgever van het stadion in Zwolle. Eind vorig jaar brak Breemhaar het sponsorcontract open om het vervolgens te verlengen tot 2024.

Duizend werknemers

Meine Breemhaar (58) is directeur/eigenaar van Breemhaar Beheer, waartoe de bedrijven KMM-groep en Mac3Park behoren. De bedrijvengroep is met circa duizend werknemers een van de grootste bedrijven van Flevoland.

In totaal beslaat de vastgoedportefeuille van Mac3Park circa 30 hectare bebouwde grond in Flevoland. Mac3Park huisvest ruim tweehonderd bedrijven, die bij elkaar meer dan 2000 mensen in dienst hebben. Pitteloo Capital, het investeringsbedrijf van Breemhaar Beheer, heeft deelnemingen in twintig bedrijven verspreid over het land. De jaaromzet van KMM-groep, Mac3Park en Pittelooo Capital tezamen beloopt de 70 miljoen.