DeDrontenaar.nl

Maandag, 6 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Kunstgrasveld BAS en waterveld MHC Flevoland komen weer stapje dichterbij

Kunstgrasveld BAS en waterveld MHC Flevoland komen weer stapje dichterbij
BAS Voetbal
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten stelt voor de periode tot 2021 een half miljoen euro beschikbaar voor het ‘toekomstbestendig maken’ van de sportaccommodaties. Het betekent volgens wethouder Ton van Amerongen dat bijvoorbeeld het kunstgrasveld van BAS Voetbal en het zogenaamde ‘waterveld’ van hockeyclub MHC Flevoland een stap dichterbij komen.

„Wij hebben steeds gezegd: het mag allemaal wel, maar het moet budgettair neutraal”, roept de wethouder in herinnering, „De raad heeft mij uitgedaagd om hier extra geld voor beschikbaar te stellen.”

Gemeente betaalt 50%

In hun vandaag gepresenteerde sportnota hebben B en W 5 ton uitgetrokken voor sportaccommodaties en sportattributen: „Maar wel met als voorwaarde dat ook de verenigingen bijdragen in het niet-rendabele deel van de investering.” De gemeente betaalt maximaal 50% van dat niet-rendabele deel.

Het potje is bedoeld voor investeringen waarbij ‘de vitaliteit versterkt wordt en het niveau van sporten van deze verenigingen omhoog gaat’. „Mocht die 500.000 euro te weinig zijn, dan kunnen we in de tussentijd altijd extra geld vragen aan de raad”, kondigt Van Amerongen aan.

BAS en MHC

De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over de sportnota: „Als dat gebeurt, dan komen het kunstgrasveld voor BAS en het waterveld voor de hockeyclub dichterbij. Maar de verenigingen moeten dus wel aan een aantal voorwaarden voldoen.”

Waterveld MHC Flevoland