DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 22 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Kritische deel gemeenteraad gerustgesteld: BAS Voetbal krijgt eindelijk haar kunstgrasveld

Kritische deel gemeenteraad gerustgesteld: BAS Voetbal krijgt eindelijk haar kunstgrasveld
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN – ,,Het is voor ons een heel erg belangrijke avond”, zei voorzitter Huib van Os van BAS Voetbal gisteren voorafgaand aan de beraadslagingen door de gemeenteraad over het nieuwe kunstgrasveld. Een half uur later klonk er vanaf de tribune een bescheiden applaus van de Biddinghuizenaren, want de raadsleden zetten het licht op groen.

De voorzitter van de voetbalclub benadrukte aan het begin van de vergadering dat zijn club en de gemeente met elkaar een goed proces hebben doorlopen: ,,We hebben geluisterd naar elkaar.”

Hij hoopte dat het kunstgras door zou gaan, ook al zijn club en gemeente het nog niet eens over welk veld er moet worden ingeleverd.

Wat zijn de risico's?

Vanuit de gemeenteraad kwamen nog wel enkele vragen. Zo waren verschillende partijen kritisch over het financiële plan. ,,Wat gaat het ons nu ècht kosten?”, wilde Lazise Hillebregt (D66) weten, ,,Wat zijn onze risico’s?”

Het door B en W genoemde plan voor een zonneweide op het door BAS in te leveren veld is volgens sommigen te onzeker. Roelf Raterink (PvdA): ,,De onderbouwing is ons wat te mager,”

Paul Vermast (GroenLinks) herinnerde aan de discussie over het rubbergranulaat. Hij maakt zich zorgen over de volksgezondheid: ,,Welke korrel wordt er gebruikt?”

Gerustgesteld

De criticasters werden door wethouder Ton van Amerongen (VVD) stuk voor stuk gerustgesteld. Hij vertelde dat een eventuele nieuwe functie als zonneweide niet in de berekening is meegenomen: ,,We spelen op zeker. Zo lang er geen nieuwe functie is, blijft BAS betalen voor dat veld.” De eigen bijdrage van BAS bedraagt volgens de wethouder een kwart miljoen euro.

Ook over de korrels zat de wethouder niet in. Onderzoeken hebben volgens hem uitgewezen dat rubbergranulaat geen schadelijke effecten geeft: ,,Maar we houden de vinger aan de pols.”

De antwoorden waren voor de gemeenteraad bevredigend. En dus krijgt BAS Voetbal dan toch haar langverwachte kunstgrasveld.