Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Korfballers ASVD haken af in titelstrijd na 27-15 verlies

Korfballers ASVD haken af in titelstrijd na 27-15 verlies
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

DRONTEN – ASVD is zaterdag afgehaakt in de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse. De Drontenaren speelden tegen concurrent AVO in Assen al snel een verloren wedstrijd en gingen afgetekend ten onder: 27-15.

Voor trainer/coach Wilbert Leendertse geen reden om bij de pakken neer te zitten. ,,Ons doel vooraf was om minimaal 10 wedstrijden van de 14 te winnen. Dat doel kunnen we nog steeds halen. Vandaag troffen we eenvoudigweg een sterkere tegenstander’’, aldus een realistische coach.

Schotklok

ASVD/Kwoot had moeite met het achterverdedigen. ,,Het is natuurlijk een legitiem spelletje maar het is niet om aan te gluren. Bij een toch al niet te populaire sport als korfbal jaag je het publiek van de tribunes. Het wordt dan ook hoog tijd dat het korfbalverbond ook op eerste klasse en tweede klasse de schotklok invoert. Daarmee gaat het tempo omhoog en wordt het korfbal een stuk attractiever.’’

Maar AVO was duidelijk beter en wist de speerpunten van ASVD lam te leggen. Bij rust keek ASVD al tegen een 12-6 achterstand aan en het bood AVO in de tweede helft alle gelegenheid dit verder uit te bouwen naar 27-15.

Scores ASVD/Kwoot:

  • Ingrid de Boer 5
  • Selwin Edzes, 4
  • Lisa Kouwenberg 3
  • Johanneke Kievit 1
  • Vincent van Bussel 1
  • Rodee Voortman 1


Komende zaterdag speelt ASVD om 19:30 uur in sporthallen ’t Dok tegen Exakwa uit Lelystad. Inzet is ‘het kampioenschap van Flevoland’.


Van: zaterdag 13 februari 2016 19:30
Tot: zaterdag 13 februari 2016 20:30Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo