Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Korfballer Jacco Boonstra rekent op de wereldtitel: „Laat maar komen!”


DRONTEN - In Schijndel (Noord-Brabant) wordt van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni de Korfbal World Cup voor landenteams tot 17 jaar gehouden. Jacco Boonstra van ASVD uit Dronten maakt deel uit van het Nederlands team. Hij rekent op de wereldtitel.

Hoe gaat het bij het Nederlands team?
„We hebben maandag onze laatste oefenwedstrijd gespeeld tegen AVO uit Assen. Daar waren we met z’n allen echt heel goed, stukken beter dan aan het begin van het seizoen. Je ziet dus dat we ons sterk ontwikkeld hebben.”

Hoe zag jullie voorbereiding er uit?
„We trainen iedere maandag twee uur in Zeist. Daarnaast zijn we naar Londen geweest voor een trainingsstage. Daar hebben we ook clinics gegeven en wedstrijden gespeeld tegen Engeland Onder 19 en Onder 17. Heel leuk!”

Heb jij het komend weekeinde een basisplaats?
„Dat is nog niet bekend. Tijdens het toernooi krijgt iedereen speelminuten en in de finale spelen degenen die ’t best gespeeld hebben tijdens het toernooi. Ik hoop natuurlijk dat ik daar bij zit.”

Wat voor gevoel heb je daarbij?
„Ik denk dat ik wel een kans maak. We hebben in ons team heel veel mensen die goed kunnen scoren en dan heb je ook iemand nodig die goed kan aangeven en afvangen. Dat is dan mijn taak.”

Heeft de bondscoach je laten weten wat hij van je vindt?
„Hij heeft al een aantal keren gezegd wat hij ervan vond en maandag was hij volgens mij wel redelijk tevreden.”

Ben je fit en in vorm?
„Ik ben superfit, zeker weten!”

Wat verwacht je van het komend weekeinde?
„Ik denk dat we gewoon wereldkampioen worden, zeker in de vorm waarin we nu steken. Makkelijk wil ik niet zeggen, maar het moet te doen zijn. We hebben een echt goed team en in deze vorm kunnen we iedereen van het veld af spelen. Dus laat maar komen!”

Jullie zitten in een poule met Catalonië, Taiwan, Duitsland en Hongarije. Wat weet je van die tegenstanders?
„In Taiwan groeit de sport heel snel. Dat kan een leuke wedstrijd worden, het zijn allemaal hele snelle en atletische spelers. De anderen zijn volgens mij van een laag niveau. In de andere poule zitten België en Engeland en dat zijn hele goede tegenstanders. Het wordt afwachten wie van hen in de finale komt.”

Is zo’n WK een groot evenement, komt daar veel publiek op af?
„Vorig jaar was het ook in Schijndel en toen was het goed bezocht. Zaterdag is er in Eindhoven een wedstrijd van het ‘grote’ Oranje en misschien zijn er mensen die daar naartoe gaan en die denken: we gaan ook nog even bij de jonkies kijken. En tegen alle mensen die dit lezen wil ik zeggen: kom allemaal naar Schijndel!”

Jacco BoonstraOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo