Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Keeper Eser Elmali na één seizoen alweer weg bij Asv Dronten


DRONTEN - Eser Elmali vertrekt na afloop van dit seizoen bij Asv Dronten. De doelman heeft van de nieuwe trainer Pim Kaagman te horen gekregen, dat hij een ander type keeper zoekt. Daarbij gaat het er vooral om dat Elmali in de ogen van de trainer te weinig meevoetbalt.

De 22-jarige doelman kwam de afgelopen zomer van FC Emmen naar Asv Dronten. In het verleden was hij ook actief bij PEC Zwolle, waar hij momenteel keeperstrainer van de vrouwen is. Sinds zijn overgang naar Dronten is hij de eerste keus van trainer Raymond Schuurman.

Niet op één lijn

Zelf laat Eser Elmali niet het achterste van zijn tong zien, als hem wordt gevraagd naar het hoe en waarom van zijn naderende afscheid: „Ik denk dat de technische commissie, de trainer en ik niet op één lijn zitten.”

De beslissing komt niet als een verrassing, want ook in oktober had Elmali al een moeilijk gesprek met de club. Het leidde ertoe dat hij eigenlijk in de winterstop al zou vertrekken. De uitkomst van het gesprek met de trainer kwam dan ook niet als een verrassing: „Ik heb het wel een beetje zien aankomen.”

Bezuinigen

Volgens Elmali gaat het niet uitsluitend over zijn stijl van keepen, maar spelen er ook andere zaken. Zo heeft hij de indruk dat de club moet bezuinigen.

De doelman noemt het ‘kloten’ dat hij weer op zoek moet naar een nieuwe club. Deze week heeft hij een gesprek met een tweedeklasser, waar hij weer met plezier hoopt te kunnen keepen. „Maar ik maak het seizoen gewoon af bij Asv Dronten hoor. Zeker weten, honderd procent!”

Video Eser ElmaliOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo