DeDrontenaar.nl

Zondag, 27 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Kaagman kijkt verder, Carl Aventurin is nog in gesprek met Reaal

Kaagman kijkt verder, Carl Aventurin is nog in gesprek met Reaal
Pim Kaagman
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN – Rond de trainersposities in Dronten is er vooralsnog geen duidelijkheid en het is toch al maart. Pim Kaagman van asv Dronten kijkt zelfs verder, terwijl Reaal-trainer Carl Aventurin enkele wensen indiende.

Aventurin wil op zich verder bij de Drontense vierdeklasser, maar heeft grote aanvullende eisen. Zo is er de wens om een tweede elftal uit de grond te stampen, waardoor het uitvoeren van selectievoetbal een stukje makkelijker wordt. “Er moeten wat dingen gebeuren en daar wordt op dit moment nog over gesproken. Maar nee, er is nog geen duidelijkheid”, vertelt de coach na de 2-3 nederlaag van zaterdag tegen Vierhouten ’82.

Kaagman en asv Dronten

Ook bij de buren van asv Dronten is er rond de trainerspositie nog geen duidelijkheid voor het volgende seizoen. Pim Kaagman voerde aan het einde van het vorige kalenderjaar een positief gesprek over contractverlenging, maar daarna volgde er nauwelijks nog iets. “Er is niets duidelijk, dat geldt ook voor mijn spelers en de rest van de staf. En we zitten toch al in maart”, stelt de coach.

Intern worden er bij asv Dronten vraagtekens gezet bij het functioneren van Kaagman, al is ook een deel van de club positief over de trainer. Hij wil zelf in ieder geval volgend seizoen op het veld staan. Als het kan bij asv Dronten, maar ergens anders is ook een optie. Zo voert hij momenteel gesprekken met DESZ uit Zwartsluis, om daar volgend seizoen de eindverantwoordelijke te worden.

“Of dat raar is? Ik denk het niet. Als jouw baas geen duidelijkheid geeft en je wil volgend jaar toch lekker werken, dan ga je ook verder kijken. De voorzitter van asv Dronten weet ook dat ik naar andere clubs kijk”, stelt de coach, die met zijn ploeg momenteel een gevecht tegen degradatie voert. Door de nederlaag van zaterdag tegen Enter Vooruit (1-4) staan de Drontenaren immers laatste in 1D.

Duidelijkheid mag in beide gevallen snel worden verwacht, want voor een eventuele vrijkomende positie is tijd nodig om die weer in te vullen. Tijd waar al weinig van over is, vooral omdat de vijver met vrije, capabele trainers leger en leger raakt.