Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Joyce Schumacher in centrum van Den Haag volop in de schijnwerpers bij NK verspringen

Joyce Schumacher in centrum van Den Haag volop in de schijnwerpers bij NK verspringen
Joyce Schumacher
Foto: eigen foto

DRONTEN - Middenin het stadscentrum van Den Haag worden morgenavond (donderdag 25 juli) de Nederlandse kampioenschappen verspringen gehouden. Op het Plein, vlakbij het Binnenhof, gaat Joyce Schumacher (18) uit Dronten proberen over de zes meter te springen. Dat moet waarschijnlijk in een verstrengende hitte gebeuren.

Joyce Schumacher gooit al jarenlang hoge ogen op de NK’s voor de jeugd. Vorige maand werd ze bij de A-junioren tweede op zowel het verspringen als de honderd meter horden. Dat zijn ook de onderdelen waarvoor ze is toegelaten tot het NK bij de senioren.

Een NK in het centrum van Den Haag. Hoe leuk is dat?
Joyce Schumacher: „Ik ben héél benieuwd. Ze hebben er inderdaad een city-event van gemaakt. Dat is voor mij ook nieuw, ik heb nog nooit eerder in een stad gesprongen. Normaal krijgt verspringen niet heel veel aandacht, dus ik vind het leuk dat ze eindelijk een keer hebben geïnvesteerd in verspringen.”

En dat op de warmste avond van het jaar…
„Ja, dat heb ik ook gezien. Dat is dan weer iets minder leuk.”

Ondervind je daar nadeel van?
„Dat zal denk ik wel meevallen. In principe is er genoeg schaduw en hebben ze alles goed georganiseerd.”

Wat verwacht je er sportief gezien van?
„Ik laat me verrassen. Ik ben vorige week lekker een weekje op vakantie geweest, alhoewel ik gewoon heb doorgetraind. Ik hoop dat ik de finale kan halen.”

Vorig jaar werd je bij het verspringen indoor derde bij het NK senioren en outdoor vijfde. Is een finaleplaats dan niet wat bescheiden?
„Vorig jaar werd ik inderdaad vijfde, al liep ik daarbij wel een nare blessure op. Inmiddels is het niveau bij het verspringen in Nederland flink gestegen, wat op zich positief is. Dus het wordt harder werken voor diezelfde plek.”

Voor een podiumplek moet je waarschijnlijk fors over de zes meter springen?
„Dat ligt eraan wie er een goede dag hebben, maar ik denk dat je echt minimaal 6.20 moet springen om op het podium te komen.”

En wat is jouw PR?
„Dat is 6.06 meter, dus ik ga niet uit van een podiumplaats. Dan moet er opeens een supersprong uitkomen. Je weet het nooit, maar ik denk het niet.”

Op zondag doe je mee aan de 100 meter horden. Wat zijn daar de verwachtingen?
„Bij het NK junioren heb ik voor ’t eerst onder de 14 seconden gelopen. Het zou mooi zijn als dat nu bij de senioren weer lukt. Dan is ook daar een finaleplek mogelijk.”

Ook op horden is het halen van de finale voorlopig het hoogst haalbare?
„Ja. Haha, Nadine Visser gaat me nog net even te hard.”

Je bent het afgelopen seizoen overgestapt van Flevo Delta in Dronten naar AV 1923 in Amsterdam. Kun je uitleggen waarom?
„Mijn trainer en ik zaten helaas niet meer helemaal op één lijn. Ik was bang dat ik niet het beste uit mezelf zou halen als ik bij Dronten zou blijven trainen. Bovendien studeer ik nu ook in Amsterdam, dus qua tijd en rust is dit veel fijner.”

Je zit ook in Amsterdam op kamers?
„Nee, ik woon nog gewoon thuis in Dronten. Het is dus veel heen en weer reizen.”

Bevalt het?
„Jazeker. Het traint lekker, weinig pijntjes gehad dit seizoen, ik ben lekker in vorm. En ook met de studie gaat het goed. Ik studeer oefentherapie Mensendieck en heb het afgelopen jaar mijn propedeuse gehaald.”

Volgend seizoen ben je senior. Wat wil je uiteindelijk bereiken?
„Dat vind ik altijd een lastige vraag. Je bent je eigen concurrent en ik wil het beste uit mezelf halen. Maar het hoogst haalbare is natuurlijk ooit de Olympische Spelen.”

Hoe realistisch is dat?
„Ik denk dat we op de goede weg zijn.”

NK atletiek voor senioren

Deelnemers uit Dronten:

  • Nikki Boon (Flevo Delta): meerkamp
  • Scott Boon (Flevo Delta): polshoog
  • Joyce Schumacher (AV 1923): verspringen en 100 meter horden
  • Niels Kok (AV PEC 1910): 400 meter
  • Mark Jonker (Isala’96): speerwerpen
  • Janice Zomerman (Flevol Delta): speerwerpenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo