DeDrontenaar.nl

Woensdag, 15 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Jongerenproject SOEP uit Dronten blij met transfer Hakim Ziyech naar Ajax

Redactie: M.H.

DRONTEN - Voetballer Hakim Ziyech is ambassadeur van het jongerenproject SOEP in Dronten. Initiatiefneemster Liane Wolfert is blij met de transfer van Ziyech naar Ajax: ,,Het is voor ons alleen maar positief.”

Wat is je reactie op de transfer van Hakim?
Liane Wolfert: ,,We zijn natuurlijk allemaal hartstikke blij! Die jongen blijft lekker in Nederland. Als hij naar het buitenland zou zijn gegaan, waren we hem natuurlijk kwijt voor het Nederlands voetbal. Dat zouden veel mensen jammer hebben gevonden.”

Dat is het voetbalaspect, maar wat betekent het voor SOEP?
,,Het is fijn en gemakkelijker dat hij naar Amsterdam gaat in plaats van naar het buitenland. Het is voor ons dus alleen maar positief.”

Was jij verrast door deze transfer?
,,Nee, want ik heb regelmatig contact met hem. Dat vind ik heel bijzonder, dat hij tijd vrij maakt voor ons project. Ook Aziz Doufikar (jongerenwerker van De Meerpaal -red.) heeft veel contact met Hakim. Heel even dachten we dat hij tòch naar het buitenland zou gaan. Dat dacht hij zelf ook.”

Weet jij waarom hij voor Nederland heeft gekozen?
,,Hij heeft een hele goede band met zijn familie en zijn moeder die in Dronten woont. Hij komt zeker één keer in de week naar zijn moeder in Dronten. Dat is héél belangrijk voor hem.”

Nog plannen?
,,We gaan weer een leuke middag organiseren bij Ajax, dat heb ik natuurlijk al lang in mijn hoofd.”

Hakim Ziyech