Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Jeffrey van den Brakel verlaat Swift en keert terug bij Reaal Dronten

Jeffrey van den Brakel verlaat Swift en keert terug bij Reaal Dronten
Jeffrey van den Brakel, hier op archiefbeeld.
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN/SWIFTERBANT - Jeffrey van den Brakel speelt aankomend seizoen weer in het shirt van Reaal Dronten. De Drontenaar verkaste afgelopen zomer naar Swift '64, maar heeft na één jaar besloten om weer terug te keren. "Je beseft op een gegeven moment dat je het mist", reageert de voetballer.

Van den Brakel is een jongen van Reaal, al maakte hij in zijn jeugdjaren wel een uitstap naar asv Dronten. Na drie jaar keerde hij echter terug en promoveerde hij met het eerste elftal naar de derde klasse. Toch verliet hij de club opnieuw, om te gaan voetballen bij Swift '64. "Het was een beetje een chaos bij Reaal. De trainer ging weg, spelers gingen weg en het was ook niet echt serieus. Daarom maakte ik die overstap", legt Van den Brakel uit.

Zijn verblijf in Swifterbant blijft echter beperkt tot één seizoen. Dat kan nog een mooie einde krijgen, aangezien Swift meedoet in de strijd om het kampioenschap. "Ik ben zeker blij dat ik die stap heb gemaakt, want ik ben goed ontvangen en heb echt een leuk seizoen gehad. Het kan natuurlijk nog mooier worden, want we hebben nog een kleine kans op het kampioenschap. Dat zou een mooie afsluiter zijn", vindt Van den Brakel.

Vierde klasse

Bij Reaal gaat hij in ieder geval weer voetballen in de vierde klasse, maar dat deert hem niet. "Ik heb daar wel lang over nagedacht, of ik dat wilde. Maar ik heb naast het voetbal nog andere dingen, dus dit was het beste. Ik ga tijdens het seizoen nog vijf weken naar Amerika en in de winterstop naar Indonesië. Het voetballen wordt voor het plezier, al moet het op het veld wel serieus natuurlijk. Tweede, derde of vierde klasse, dat maakt me niet meer uit."

Van den Brakel had een positief gesprek met trainer Carl Aventurin, terwijl hij ook enkele vrienden terug ziet keren. Will van der Zande en Kevin Dolman voetballen inmiddels alweer bij Reaal en Ruben Geerts komt terug van een reis naar Canada. Keeper Dean Bolink is eveneens weer van de partij. "Bij Reaal was het soms geen team, maar ik heb vertrouwen in Carl. We hebben een klik en ik denk dat hij er een team van kan maken. Ook vandaar mijn keuze om terug te gaan."Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo