Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

IJsclubs Dronten en Swifterbant schaatsen bij Leisure World: ,,Het wordt traditie"

IJsclubs Dronten en Swifterbant schaatsen bij Leisure World: ,,Het wordt traditie
Luna en Dion Besseling op het ijs van Leisure World
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Heel vaak schaatsen ze niet en zeker niet op de binnenbaan van Leisure World. Toch draaien broer en zus Luna (14) en Dion (23) Besseling uit Dronten zaterdagmiddag hun rondjes. ,,We zijn wel fanatieke sporters, dus nu we de kans krijgen..." Als leden van de IJsclub Dronten hebben ze recht op het middagje schaatsen. Op een haar na was dat niet zo geweest. Nog een nachtje strenge vorst en de ijsbanen hadden deze winter open gekund. ,,Dit is de vierde keer in vijf jaar dat we hier een zaterdag zijn. Het wordt jammer genoeg een traditie."

Voorzitter Albert Bleijenberg van de IJsclub Dronten telt zaterdagmiddag ruim 120 leden uit Dronten en Swifterbant. ,,Dat is wel zo'n beetje in lijn met andere jaren", weet hij. Ook Wim Steenbergen uit Dronten is met zijn vrouw en vier kinderen present. ,,Gratis? Nee hoor, we hebben voor het gezin een tientje lidmaatschap voor de club betaald", lacht hij.

Spannend

De kleine Thirza van drie vindt het wel spannend en die verdwijnt met mama naar het binnenterrein. ,,Ik denk wel dat ik het kan", verwacht ze. Voor de andere vier is het ook nog even onwennig. Voor vader Wim is het de enige keer per jaar dat hij schaatst. Dochter Laura (12) heeft op school de module schaatsen en skiën gekozen. ,,Dus ik ben hier dit jaar al een paar keer geweest." Ze schaatst zo weg.

Luna en Dion Besseling hebben ook alweer snel de slag te pakken. ,,Onze broer werkt bij Flevonice, dus daar gaan we geregeld heen. Dan is dit maar een klein rondje", vindt Dion. Wat doen ze? Liever op natuurijs of hier in de hal? ,,Als het goed ijs is, dan is buiten lekker. Is het slecht ijs, doe me dan dit maar."Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo