DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

IJsbaantje Lancasterdreef nog niet geschikt om te schaatsen: „Maar ik geef niet op”

IJsbaantje Lancasterdreef nog niet geschikt om te schaatsen: „Maar ik geef niet op”
De gemeente zette het basketbalpleintje onder water.
Foto: Sonja Plomp
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft vlak voor de vorstperiode het basketbalplein aan de Lancasterdreef onder water gezet om er een ijsbaantje van te kunnen maken. Het ijs is echter niet overal dik en egaal genoeg. Hier en daar komt het asfalt er zelfs doorheen. Daardoor kan er voorlopig niet worden geschaatst.

Een buurtbewoonster opperde vorig jaar op het laatste moment het idee om het basketbalveldje om te bouwen tot ijsbaan. Ze kreeg subsidie van de gemeente Dronten, maar daarna ging het niet meer vriezen.

Sonja Plomp

De initiatiefneemster had dit jaar vanwege haar werk geen tijd voor het ijsbaanplan. Daarom stapte buurtsportcoach André Warners naar Sonja Plomp, die in de buurt actief is voor de burendag. Zij wilde wel meewerken en scharrelde onder andere partytenten en statafels bij elkaar voor het moment dat het ijsbaantje open zou gaan.

Nadat de gemeente Dronten het veldje met behulp van een grote tank onder water had gezet en de vorst zijn intrede had gedaan, moet Sonja Plomp echter constateren dat het niet gelukt is om een mooie ijsvloer te creëren. Ze heeft de opening van de baan daarom afgeblazen: „Want anders krijgen we alleen maar valpartijen”

Volgend jaar weer

„Maar ik geef niet op, want het is zó’n mooie plek”, zegt Sonja, „We gaan het evalueren, een plan van aanpak maken en volgend jaar proberen we het gewoon wéér.”