DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 29 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Honk- en softbalclub De Vrijbuiters krijgt clubhuis aan de overkant van de Educalaan

Redactie: M.H.

DRONTEN - Het huidige clubgebouw van honk- en softbalvereniging De Vrijbuiters wordt gesloopt als straks het nieuwe zwembad klaar is. De vereniging en de gemeente Dronten zijn het vorige week eens geworden over een nieuwe locatie van het clubhuis: aan de overkant van de Educalaan, in de hoek van het honkbalveld.

De Vrijbuiters hebben momenteel hun clubgebouw in de oude kleedkamers van het zwembad. De gemeente Dronten laat een nieuw zwembad bouwen. Als dat klaar is, gaat zwembad Overboord eind 2020 tegen de vlakte, evenals het onderkomen van De Vrijbuiters en de onderwatersportvereniging.

Tegenover Ski-inn

De gemeente had de vereniging twee locaties voorgelegd. De tweede lag tegenover de ingang van de Ski-inn, waar vroeger de duivenvereniging zat. „Maar dat had nogal wat voeten in aarde, omdat daar bomen gekapt zouden moeten worden”, legt voorzitter Ruben Smits uit.

De locatie op het honkbalveld is praktischer, ook al omdat het veld niet op hoeft te schuiven. „Het past allemaal nèt”, weet Smits, „De planning is dat het ongeveer 5 bij 10 meter wordt. Er komt een kantine in, een materiaalhok en twee douchehokjes zoals je die ook op de camping hebt.”

Lening of hypotheek

De volgende stappen zijn de wijziging van het bestemmingsplan en de aanvraag van de benodigde vergunningen. „Dat kost al 4.000 euro en dat moeten we eerst bij elkaar zien te krijgen”, aldus de voorzitter, „Daarna kijken we verder. Waarschijnlijk moeten we een lening of een hypotheek afsluiten.”

„We hopen dat de gemeente meebetaalt, want we worden eigenlijk gedwongen naar een andere locatie te gaan. Van ons hoeft het allemaal niet zo.”

Kleine vereniging

Het is nog heel vers, dus de voorzitter heeft nog niet voor ogen wat er precies gebouwd wordt. „We bestaan nog niet zo heel lang en we zijn een kleine vereniging, dus we moeten zorgvuldig kijken wat financieel haalbaar is.”

„Het was spannend, want het clubhuis is toch het hart van je club. Het zou jammer zijn als we niks zouden krijgen of als we iets hadden moeten delen met een andere vereniging. Er zit nu schot in de zaak en daar zijn we blij mee”, besluit Ruben Smits.

Ruben Smits