DeDrontenaar.nl

Woensdag, 15 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

‘Het gezelligste skate-evenement van Nederland’: 24 uur skaten voor Kika

‘Het gezelligste skate-evenement van Nederland’: 24 uur skaten voor Kika
Foto: 24kika
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Bij Flevonice vindt op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september de vijftiende editie van het grootste en gezelligste skate-evenement van Nederland plaats: de 24Kika. Tijdens 24kika skeeleren volwassenen én kinderen 24 uur lang in estafettevorm (in teamverband, solo of duo). Het doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen kinderkanker.

Persbericht 24Kika:

Elke dag sterft er in Nederland een kind aan kanker. Dit moet anders! En daar doet 24KiKa het allemaal voor: zoveel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen kinderkanker. Alle opbrengsten gaan direct naar Stichting KiKa. Vorig jaar werd de magische grens van € 100.000,- gehaald. Voor 2018 ligt de ambitie uiteraard weer een stukje hoger! Doneren kan via www.24kika.nl

Opening & festiviteiten

Het skate-evenement gaat vrijdag 31 augustus om 15.00 uur van start en wordt ondersteund en geopend door Sportbase.com. Naast deze sportieve opening zijn toeschouwers en bezoekers 24 uur lang welkom om het evenement te bezoeken en de deelnemers aan te moedigen. Zo is er 'het foute uur' op vrijdagavond van 23.00 – 00.00 uur, waarbij deelnemers verkleed de baan op gaan.

Huisspeaker Henk Jan Kerkhoff zweept de deelnemers op voor de moeilijke nachtelijke uren. ’s Nachts is er geen geluid, de rijders rijden hun rondes en de aflossing pikt wat slaap in een tent of caravan of zit bij een gezellig kampvuur. Om 07.00 uur pakt de speaker de draad weer op en praat de rijders de laatste 8 uur door. Er kan afgeteld worden naar de finish om 15.00 uur. De weersvoorspellingen zijn goed!

Bezoekers kunnen tijdens het evenement genieten van muziek, een live speaker, de skatevillage met hapjes en drankjes en andere festiviteiten. Meer informatie is te vinden op www.24kika.nl.

Powerslide24kika in het kort

  • 24 uur lang skaten of skeeleren in teamverband (teams van 1 tot 6 personen)
  • Inzamelen van sponsorgeld door de verkoop van de ‘24Kika-loten’, donaties via de persoonlijke doneerbutton of door allerlei eigen ludieke sponsoracties
  • Voor kinderen en volwassenen en voor tobbers & toppers (beginnelingen en ervaren sporters)
  • Teambuilding, prestatie en sport gaan hand in hand
  • 24 uur gezelligheid en feest!
  • Skaten volgens estafettesysteem: steeds één rijder per team op de baan
  • Eigen tempo, eigen strategie
  • Alle opbrengsten gaan naar Stichting KiKa

Aanvang: vrijdag 31 augustus 2018 15:00