DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Het gaat niet goed met Golfclub Dorhout Mees, maar de voorzitter houdt vertrouwen

Het gaat niet goed met Golfclub Dorhout Mees, maar de voorzitter houdt vertrouwen
Golf bij Dorhout Mees.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - De inkrimping van het golfpark van Dorhout Mees heeft grote gevolgen voor de golfclub. Toch houdt voorzitter Jan van Tilburg vertrouwen: „We blijven ons inspannen om in samenwerking met elkaar een mooie en gezellige golfclub te behouden.”

De gemeenteraad van Dronten buigt zich donderdag over de aanleg van een zonnepark op een deel van het golfterrein. Van Tilburg schrijft in een brief aan de gemeenteraad, dat hij daar niet tegen is. Hij heeft er begrip voor dat Dorhout Mees een ander verdienmodel zoekt.

Ooit de grootste

Golfclub Dorhout Mees was vijftien jaar geleden met 1.300 leden de grootste golfclub van Nederland. Sindsdien is het bergafwaarts gegaan: „Door de terugloop naar minder dan 400 leden en het geringe aantal bezoekende gastspelers is ons clubhuis niet meer rendabel en is de bezetting op de golfbaan te laag.”

De voorzitter beseft dat de aanleg van het zonnepark voor zijn vereniging grote gevolgen heeft. Het aantal holes wordt namelijk teruggebracht van 36 naar maximaal 18 en minimaal 9. „Een aantal leden heeft ons al te kennen gegeven dat zij vanwege deze inkrimping onze golfclub verlaten. Andere leden geven aan dat ze de ontwikkelingen afwachten alvorens ze besluiten te blijven of te vertrekken.”

Hoger niveau

Van Tilburg verwacht dat de overblijvende holes en de trainings- en oefenfaciliteiten naar een hoger niveau worden getild: „Daarnaast zijn er plannen voor een nieuw clubhuis, te vestigen in het hotel, met moderne inrichting en faciliteiten.”

„Als al deze plannen gerealiseerd worden, behoudt Golfclub Dorhout Mees ook in de toekomst de mogelijkheid tot het beoefenen van de golfsport”, schrijft de voorzitter.

Dorhout Mees