Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Harrie Seinen denkt dat Swift ’64 net iets meer kwaliteit heeft dan BAS

Harrie Seinen denkt dat Swift ’64 net iets meer kwaliteit heeft dan BAS
Harrie Seinen (midden) met zijn twee zoons bij FC Barcelona.

SWIFTERBANT – Zeker van zijn zaak is hij niet, maar Harrie Seinen denkt in aanloop naar de derby van zaterdag dat Swift ’64 net iets meer kwaliteit heeft dan BAS. “Ze moeten er dan wel helemaal staan.”

Seinen is bezig aan zijn laatste dagen in, zoals hij dat zelf zegt, het werkzame leven. De in Swifterbant woonachtige Seinen, die bij Swift al het wedstrijdsecretariaat en de ledenadministratie voor zijn rekening neemt, gaat met pensioen, maar zal zijn vrijwilligerswerk niet uitbreiden. “Dat vind ik niet goed voor de club. Stel dat ik er dan een keer tussenuit zou klappen… Dan heeft de club helemaal een groot probleem. Het is goed zo”, zegt hij.

De clubman is vaste supporter bij de wedstrijden van het eerste elftal, zowel thuis als uit. “Mijn zoon Menno keept en samen met mijn vrouw ga ik naar iedere wedstrijd. Dat is nu ook makkelijker geworden. Als er iets op de club aan de hand is, dan kan ik dat met mijn telefoon oplossen. Daardoor kan ik naar de uitwedstrijden van het eerste.”

Luiheid

Het vlaggenschip van Swift draait nog niet helemaal zoals verwacht, want met negen punten uit zeven wedstrijden is de opbrengst mager. “Het lijkt wel alsof er een bepaalde luiheid in zit. Ik heb er geen idee van hoe dat komt, al moeten ze misschien wennen aan de nieuwe trainer. Daarmee wil ik niet zeggen dat het aan de trainer ligt, want dat is echt niet zo”, weet Seinen

De Swifterbanter maakte de laatste jaren al enkele derby’s tussen BAS en Swift ’64 mee en zag vaak gelijk opgaande en vriendelijke duels. “Het is gelukkig geen haat en nijd, de verenigingen liggen elkaar wel. Dat potje voetballen willen ze graag winnen natuurlijk, want dat leeft de dagen daarna toch een beetje makkelijker. Maar iedereen kan het goed met elkaar vinden, dat is na afloop goed te zien.”

Kwaliteiten

Een uitgesproken favoriet is er volgens Seinen niet, al denk hij wel dat zijn cluppie over het betere team beschikt. “Ik denk dat Swift op dit moment net iets meer kwaliteit heeft dan BAS, als ze gedreven zijn tenminste. Laat ik het zo zeggen: dat de beste moge winnen.”

Swift'64 - BAS VoetbalOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo