Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Gemeente Dronten volgt RIVM als het gaat om kunstgrasvelden

Gemeente Dronten volgt RIVM als het gaat om kunstgrasvelden
De aanleg van het kunstgrasveld in Swifterbant.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

DRONTEN - B en W van de gemeente Dronten nemen geen specifieke maatregelen als het gaat om kunstgrasvelden. Dronten gaat mee in het onderzoek van het RIVM en de conclusies die de KNVB en de Vereniging Nederlandse Gemeenten daaraan verbinden.

Het college heeft de gemeenteraad middels een brief op de hoogte gesteld van de stand van zaken over de mogelijke gezondheidsrisico's. In die brief verwijst het gemeentebestuur naar het onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

,,Er zitten in de rubberkorrels wel stoffen die geassocieerd worden met kanker, maar in zulke kleine hoeveelheden dat er geen reden is voor een speelverbod’’, schrijven B en W, ,,Het extra kankerrisico is ‘verwaarloosbaar’. Dit zijn de belangrijkste conclusies van het onderzoek.’’

Asv Dronten en Swift’64

In de gemeente Dronten hebben alleen de voetbalverenigingen Asv Dronten en Swift’64 kunstgrasvelden met rubbergranulaat. Daarvan is het hoofdveld van Asv Dronten eigendom van de vereniging zelf.

B en W ondernemen geen specifieke actie richting beide voetbalclubs, behalve het feit dat de verenigingen de brief krijgen die ook naar de raad is gegaan: ,,Tevens bieden wij de verenigingen aan om, als zij dit wenselijk vinden, hierover met ons in gesprek te gaan en hen daar waar nodig te ondersteunen.’’Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo