DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Flintstones houden twee-uurscross met 60 crossauto’s tegelijk op de baan

Flintstones houden twee-uurscross met 60 crossauto’s tegelijk op de baan
Foto: Fred Docter FD2
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - Na de koningscross houden De Flintstones op zaterdag 16 juni hun tweede autocross van het jaar. De verwachting is dat er meer dan tweehonderd coureurs aan de start verschijnen op het Van Wervencircuit.

De vereniging is enthousiast over de koningscross: „De baan lag er mooi bij, wat resulteerde in een vlotte doorstroom en sportief rijgedrag. Met de hulp van onze medewerkers en coureurs hebben we een mooie cross kunnen neerzetten.”

Pieter Piek

Voor 16 juni is er gekozen voor een andere indeling: „De dag start met de bekende dagcross, waarin de standaardklassen rijden. Drie manches lang moeten zij zichzelf bewijzen dat ze waardig kampioen zijn en strijden om de titel. In het bijzonder Pieter Piek, die dit jaar favoriet is voor de polderbeker en sterk heeft gereden met zijn nieuwe Honda.”

„Op het tweede gedeelte van de dag gaan de auto’s een ware titanstrijd gaan in de twee-uurscross waar maar liefst 60 crossauto’s tegelijkertijd op de baan rijden”, aldus De Flintstones, „De populariteit voor de uurscross is voornamelijk te danken aan de jubileumcross van vorig jaar en de verwachting is dat dit een groot spektakel wordt.”

Junioren stockcars

De dagcross start ’s ochtends om tien uur en de twee-uurscross wordt rond vier uur gereden. In de pauze is er een demonstratie met F2 junioren stockcars.

Aanvang: zaterdag 16 juni 2018 10:00