DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 18 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Flevo Funfields trekt ongeveer dubbel zoveel mensen als vorig jaar

Flevo Funfields trekt ongeveer dubbel zoveel mensen als vorig jaar
Bezoekers krijgen golfles bij Dorhout Mees
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - De weersomstandigheden waren niet optimaal, maar beduidend beter dan vorig jaar. Daardoor werd Flevo Funfields gisteren een succes. Zo telde Dorhout Mees op de golfbaan ongeveer dubbel zoveel bezoekers als bij de eerste editie in 2015.

Flevo Funfields is het gratis buitensportevenement van een aantal recreatieve bedrijven langs het Veluwemeer. Dorhout Mees grijpt het evenement aan om de golfsport in de spotlights te zetten. Dat gebeurt onder het motto ‘Swinging Saturday’.

,,Hiermee willen we laten zien dat golf geen suffe sport is, maar een èchte sport voor mensen van 8 tot 80 jaar, lekker buiten in de natuur’’, aldus adjunct directeur Dinesh Chotoe.

Eigen belang opzij gezet

Chotoe is blij met het evenement: ,,Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen agenda, maar op een dag als vandaag stellen alle bedrijven de gebiedspromotie boven het eigen belang. Iedereen is vandaag gelijk en dat maakt het uniek.''

,,We zetten hiermee de gemeente Dronten en de provincie Flevoland op de kaart en je ziet dat het wèrkt: er komen mensen uit een hele wijde regio op af.’’

Enthousiast maken voor golfsport

Dorhout Mees is veel meer dan alleen een golfbaan, maar richt zich tijdens Flevo Funfields volledig op de golfsport. ,,We willen mensen enthousiast maken voor de golfsport, omdat sommige mensen toch nog een drempel ervaren’’, legt manager Kevin Lepelaar uit.

,,Die drempel zit vooral in hun hoofd. Het idee dat golf een chique en deftige sport is, dat is verleden tijd. Iedereen mag hier langs komen. Op een dag als vandaag ervaren mensen hoe leuk het is.’’

Vanaf een vlot

De bezoekers van Dorhout Mees doen mee aan clinics onder leiding van Andy Rameswar, ze kunnen aan voetbalgolf doen en op de par 3 baan brengen ze het geleerde in praktijk.

Er zijn 15 teams die bij alle deelnemende bedrijven een uitdaging aangaan. Op de golfbaan slaan zij af vanaf een vlot, middenin het water. Daarna spelen de teams een soort estafette. ,,Het loopt de hele dag flink door’’, geniet Lepelaar.

Een 'hippe' sport

In het golfcafé staat deze middag een dj die moderne muziek draait. Ook met die muziekkeus wil Dorhout Mees aangeven dat golf een ‘hippe’ sport is. De dag wordt afgesloten met een optreden van een big band en een barbecue.

Dinesh Chotoe is enthousiast: ,,We hebben de dag op alle manieren gepromoot en dan is het fijn dat er zoveel mensen op af komen.’’