DeDrontenaar.nl

Donderdag, 13 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Flevo Delta start weer met haar programma ‘loop je warm naar werk’

Flevo Delta start weer met haar programma ‘loop je warm naar werk’
Foto: Flevo Delta
Redactie: M.H.

DRONTEN - Flevo Delta start weer met een nieuwe groep voor haar sport- en leefstijlprogramma ‘loop je warm naar werk’. Op donderdag 24 maart is er om 9 uur een informatiebijeenkomst bij de atletiekvereniging aan de Educalaan 18.

Het programma is bedoeld voor inwoners uit Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen, die op zoek zijn naar (vrijwilligers)werk en structuur in hun leven. Het sportproject is ook geschikt voor jongeren, die werkzoekend zijn.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft subsidie toegekend, waardoor deelname gratis is.

18 weken

Het programma spreidt zich uit over 18 weken. ,,De beweeg- en sportactiviteiten worden aangepast aan ieders mogelijkheden en bestaan uit het verbeteren van je conditie en lichamelijke fitheid, ontspanningsoefeningen, spelsporten en teamopdrachten’’, aldus Flevo Delta.

,,De sport- en spelactiviteiten worden gekoppeld aan arbeidsgerelateerde competenties zoals samenwerken, doelen stellen en overleg plegen. Daarnaast krijg je tips waarmee je jouw sociale- en werknemersvaardigheden kunt vergroten. De leefstijl richt zich op gezonde voeding, bewegen en sporten. Ook gaan we samen ontdekken hoe je na dit programma de gezondheidswinst kunt vasthouden.’’

Samenwerking

Flevo Delta werkt samen met de gemeente Dronten, de buurtsportcoaches, Zwaan buitensport en vele anderen. De organisatie merkt wel op dat het aantal deelnemers per groep beperkt is: ,,Wie zich het eerst aanmeldt kan het snelst starten.’’

Informatie: www.loopjewarm.avflevodelta.nl.

Van: donderdag 24 maart 2016 09:00Tot: donderdag 24 maart 2016 10:00