DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Er zit na BAS, RVD’17, MHC en Swift’64 nog zat geld in het potje voor de sport

Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeenteraad heeft vorig jaar een half miljoen euro beschikbaar gesteld voor het ‘toekomstgericht maken’ van de sportaccommodaties. Tot nu toe hebben vier clubs een beroep gedaan op dit potje. Er is nog voldoende geld over voor nieuwe initiatieven, benadrukt wethouder Ton van Amerongen (VVD) van sportzaken.

Vier clubs hebben tot nu toe een toezegging gekregen van de gemeente: BAS Voetbal heeft het geld gebruikt voor haar kunstgrasveld (zie video) en hockeyclub MHC Flevoland krijgt ongeveer een ton voor haar nieuwe waterveld. Daarnaast krijgt Roeivereniging Dronten’17 geld voor haar tijdelijke clubhuis. Deze week werd bekend dat voetbalvereniging Swift’64 25.000 euro ontvangt voor haar nieuwe tribune.

Buiten deze vier clubs zijn er volgens de wethouder nog geen sportverenigingen die hebben aangeklopt bij de gemeente. Van Amerongen herinnert eraan dat de gemeente niet de volledige investering ophoest. De verenigingen moeten ook zelf bijdragen. De overheid betaalt maximaal de helft van het niet-rendabele deel van de investering.