Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Einde seizoen voor Swift '64: "Meerdere moeten erkennen"

Einde seizoen voor Swift '64:
Doelman Menno Seinen
Foto: © Ar Nieuwland

SWIFTERBANT - Swift '64 is zaterdag uitgeschakeld in de halve finale van de nacompetitie. De ploeg van trainer Arjan ten Hove ging met 4-1 onderuit bij Quick '20. "We hebben onze meerdere moeten erkennen", concludeert de coach.

Op de terugweg in de bus is het al snel weer luidruchtig. Swift heeft dan wel met 4-1 verloren van Quick, toch is er geen sprake van alleen maar teleurstelling. "De busreis duurt twee duur, dat is lang genoeg om het te verwerken. Natuurlijk zijn we wel teleurgesteld, maar we hebben dit seizoen iets moois neergezet. En als je tegenstander dan net iets beter is, kun je het ook makkelijker een plekje geven", stelt Ten Hove.

De trainer zag zijn ploeg in de eerste helft nog wel op voorsprong komen. Steven George was het eindstation van een prima uitval en zette zijn ploeg op 0-1. Toch hield Swift die voorsprong niet vast, waarna het in de tweede helft misging. "We kwamen snel na rust met 2-1 achter en dan denk je toch: wat moeten we doen? We kwamen er op dat moment weer wat beter in", vindt Ten Hove.

Cruciale momenten arbitrage

Hij zag twee cruciale momenten van de arbitrage, die in het nadeel van Swift uitvielen. "Robbin Posthuma werd twee keer van achteren afgezaagd, maar dat werd bestraft met geel. Dat had rood moeten zijn. Bij de 3-1 werd Menno Seinen net buiten de vijf meter aangevallen. Die speler ging puur voor Menno. Daarop liet hij de bal los en werd het doelpunt goedgekeurd."

Die tik kwam Swift niet meer te boven, waarna het zelfs ook nog 4-1 werd. Einde seizoen voor Swift, dat gewoon derdeklasser blijft. "We hebben er twee keer alles aan gedaan en goed gevoetbald. Maar zij waren gewoon beter."Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo