DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 6 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Eerste puntje voor Reaal Dronten in de derde klasse: 0-0 tegen Olympia'28

Eerste puntje voor Reaal Dronten in de derde klasse: 0-0 tegen Olympia'28
Youp van 't Hek
Foto: Bob Bronshoff
Redactie: M.H.

DRONTEN - Reaal Dronten heeft vanmiddag het eerste puntje veroverd in de derde klasse. De ploeg speelde in eigen huis 0-0 tegen het bezoekende Olympia'28. Onze columnist Klaas Huisman was erbij.

Reaal Dronten - Olympia'28 0-0

Er is weer een sprankje hoop aan de horizon in Dronten West. Eindelijk is het eerste puntje binnen voor het getergde Reaal Dronten.

In een hartverwarmende wedstrijd toonde Reaal Dronten veerkracht en karakter en hielden de duivels met strijd en inzet het sterke Olympia'28 op een 0-0 gelijkspel. Onder luid applaus en een staande ovatie werd het allereerste puntje voor Reaal Dronten uitbundig gevierd op De Munten.

Hecht collectief

Na negen nederlagen op rij stond er een hecht collectief en sterke eenheid op het veld die bereid waren tot het uiterste te gaan. Hoofdtrainer Carl Aventurin had zijn team op diverse posities aangepast en tot op het bot gemotiveerd.

De jeugd heeft de toekomst in de Reaal Arena en dus stond jeugdkeeper Chayan van den Goorbergh op doel en maakten in de tweede helft de jeugdspelers Leander Touw en Bas van den Berg zeer verdienstelijk hun debuut in het eerste elftal.

In een tactisch verdedigend spelconcept hielden de Reaalisten met een 5-4-1 opstelling de linies hermetisch gesloten waarbij de duivels in de snelle omschakeling er constant dreigend en gevaarlijk uitkwamen. Het toverwoord in dit voetbalverslag is geduld want tegenwoordig is geduld een zeer schone zaak op De Munten.

Opstelling Reaal Dronten

Chayan van den Goorbergh, Bret Eijkelboom, Stefan Wermers, Stefan Yu, Sedrion Isidora (45e Leander Touw), Branko Huiberts, Giovanni Wegman, Lesley Pankl, Danny Mol, Adil Elmorabit en Jeremy Santana (60e Azad Abdullah) ( 82e Bas van den Berg).
Wissels: Leander Touw, Bas van den Berg en Azad Abdullah.
Geblesseerd: Remco Drenth, Marc Otten en Mark de Ridder.
Gele kaarten: Giovanni Wegman en Bret Eijkelboom
Trainers: Carl Aventurin en Martin Hoogendoorn
Elftalbegeleiding: Richard Mol en Arno van 't Hul.
Medische staf: Sandra Heemskerk en Dorian van Garderen.
Assistent scheidsrechter: Arno van 't Hul.

Opstelling Olympia'28

Jeroen Bos, Erik van der Kolk, Dieter Kroek, Gerrit Zekveld (82e Patrick Reuvekamp), Kjelt Bonhof, Ceran Lau, Valerij Leusink ( 86e John Sanders ), Bart Westra, Stan Roosken, Matthan Admiraal en Bertus Finke.
Wissels: Rutger Bruins, John Zandink, John Sanders, Lennart Leusink en Patrick Reuvekamp.
Trainer: Jarrisch Keizer
Elftalbegeleider: Jan Moorman
Assistent scheidsrechter: Dhr G. Hamstra uit Hasselt.
De scheidsrechter: Dhr.T. Yildiz.
Toeschouwers: 100

De aanloop

Onder mistige en winterse omstandigheden met een ijskoude straffe wind begonnen beide teams aan de warming up. Aanvankelijk zou Marc Otten in de basis beginnen bij Reaal Dronten, maar tijdens de warming up bleek Marc wegens knieklachten niet te kunnen starten waarna Sedrion Isidora zijn opwachting mocht maken.

De spelers Mark de Ridder en Remco Drenth zijn nog steeds geblesseerd en om disciplinaire redenen zullen Newzad Abdullah en Mo Elmorabit dit seizoen niet meer in actie komen voor Reaal. Met de 17 jarige talentvolle jeugdkeeper Chayan van den Goorbergh op doel en zijn leeftijdgenoten Bas van den Berg en Leander Touw op de bank trapten de Reaalisten af op een ijskoud sportpark De Munten.

Bij Olympia'28 stond oud Drontenaar en oud Asv Drontenspeler Gerrit Zekveld in de basis.

Gelijkopgaande beginfase

In een 5-4-1 opstelling hielden de Reaalisten de linies kort en compact op elkaar waardoor Olympia'28 grote moeite had om de openingen te vinden. De gasten probeerden met een snelle balcirculatie hun frontlinie te bereiken, maar slaagden hier nauwelijks in.

Met het mes tussen de tanden hielden de verdedigers Stefan Wermers, Stefan Yu, Bret Eijkelboom, Lesley Pankl en Sedrion Isidora de linies hermetisch gesloten.Er werd voor elke millimeter gevochten en tot het gaatje geknokt om Olympia'28 te bestrijden.

Tulband

In de 15e minuut moesten de Reaalisten een korte periode met tien man verder spelen wegens een blessurebehandeling langs de kant voor middenvelder Branko Huiberts. Tijdens een pittig duel liep Branko Huiberts een hoofdwond op, maar nadat hij een sierlijke tulband om zijn hoofd had gekregen keerde deze noeste en ijverige strijder weer terug in het veld.

De eerste kansjes

Ondanks het vele balbezit en groot veldoverwicht voor Olympia'28 kreeg Reaal Dronten in de snelle omschakeling een paar kansjes om op voorsprong te komen.

Nadat schoten van Giovanni Wegman en Stefan Yu vakkundig werden geblokt en weggewerkt was daar in 18e minuut een snelle doorbraak van Danny Mol over de linkerflank te zien. Op volle snelheid was Danny Mol iedereen te snel af waarna Jeremy Santana zijn voorzet oppikte en een verrassende actie in huis had. Het ziedende schot van Jeremy Santana zeilde rakelings naast het doel.

Even later probeerde Branko Huiberts met een listig schot de doelman van Olympia te verrassen, maar zijn poging zeilde rakelings voorlangs.

Rommelige fase

Halverwege de eerste helft brak er een rommelige fase aan waarbij Olympia zich twee keer voor het doel van Reaal lieten zien. Op de rechterflank wist de snelle Kjelt Bonhof enkele corners te forceren, maar echte grote kansen kregen de Hasselters niet.

Uit een indraaiende corner van Kjelt Bonhof verdween een kopbal van Erik van der Kolk naast het doel. Bij een snelle uitbraak van Reaal Dronten lanceerde Sedrion Isidora met een perfecte steekbal goaltjesgetter Danny Mol die op zijn beurt op het laatste moment door Olympia doelman Jeroen Bos werd gestuit.

Chayan van den Goorbergh

In de 35e minuut lanceerde oud-Drontenaar Gerrit Zekveld met een slimme steekbal Olympia aanvaller Valerij Leusink, maar omdat Reaal doelman Chayan van den Goorbergh superattent razendsnel zijn doel uitkwam verdween het lobje van Valerij Leusink over het doel.

Even later toonde deze talentvolle jeugdkeeper zijn klasse door inzetten van Ceran Lau en Valerij Leusink te pareren en onschadelijk te maken. Deze 17 jarige doelman straalde een enorme rust en vertrouwen uit en maakte op iedereen een gedegen volwassen indruk.

Instelling en karakter

De Reaalisten toonden karakter en lieten constant in de snelle counter hun tanden zien. Het brutale frivole spel leverde Reaal vlak voor rust twee mooie kansen op voor Giovanni Wegman en Danny Mol.

In de 43e minuut liep de sterk spelende hazewind Giovanni Wegman door op een onmogelijke bal. De doelman van Olympia twijfelde en weifelde en zag tot zijn ontzetting hoe Giovanni Wegman deze bal ontfutselde en vanuit een onmogelijke hoek probeerde te scoren. Tot opluchting bij Olympia zeilde het schot van Giovanni Wegman rakelings voorlangs.

In de 45e minuut dook Danny Mol dreigend op voor het Olympia doel, maar diens venijnige schot zeilde rakelings naast. Met een 0-0 stand gingen we rusten.

Geduld

Trainer Carl Aventurin keek zijn manschappen strak en indringend aan en gaf het hardwerkende team complimenten voor de strijd, inzet en beleving. Hij sprak zijn duivels bemoedigend toe en sommeerde het team om geduld op te brengen.

Het woordje geduld staat centraal in dit verhaal want het gehele tactische spelconcept heeft geduld als basisfundament. In de tweede helft werd Olympia'28 ongeduldig en bleven de Reaalisten strak in de organisatie spelen.

Jeugdtalent

Bij Reaal Dronten kwam na rust de 16-jarige jeugdspeler Leander Touw voor Sedrion Isisdora in het team. Deze talentvolle linksback stal de harten van het Reaal publiek door de gehele tweede helft overeind te blijven en Olympia aanvaller Kjelt Bonhof vakkundig in toom te houden.

De gehele tweede helft probeerde Olympia'28 uit alle macht de openingen te vinden en Reaal terug te dringen, maar met passie en vuur bleven de strijdvaardige duivels overeind en kon het in de counter enkele plaagstootjes uitdelen.

Trainer Carl Aventurin zag tot zijn genoegen hoe het team zijn opdrachten goed uitvoerde en de linies kort op elkaar hield. Bij balonderscheppingen kwamen de Reaalisten er dreigend uit waarbij Giovanni Wegman en Adil Elmorabit de doelman van Olympia op hun weg vonden.

Azad Abdullah

Ondertussen was Azad Abdullah voor de leeggespeelde Jeremy Santana in de ploeg gekomen. Na een snelle een-twee tussen Gio Wegman en Adil Elmorabit werd Azad Abdullah in stelling gebracht, maar helaas net niet bereikt.

Op het middenveld werden door Giovanni Wegman, Azad Abdullah, Danny Mol en Lesley Pankl alle gaatjes dichtgelopen. In de voorhoede loerden Adil Elmorabit en Danny Mol op hun kansjes.

Moeilijke fase

Halverwege de tweede helft wankelde, kraakte en piepte het rood zwarte bastion toen Olympia drie grote kansen kreeg. Nadat een schot van Valerij Leusink rakelings naast ging vonden Kjelt Bonhof en Bertus Finke de jeugdige Reaal doelman op hun weg, maar met een uiterste krachtsinspanning bracht Chayan van den Goorbergh redding.

De verdedigers Bret Eijkelboom, Stefan Wermers, Stefan Yu, Leander Touw en Branko Huiberts schakelden nog een tandje bij. Ondanks het vele balbezit en veldoverwicht was er geen doorkomen meer aan voor Olympia'28.

Bij Reaal Dronten was nu ook het jeugdtalent Bas van den Berg voor de lichtgeblesseerde Azad Abdullah in de ploeg gekomen. Deze grillige jeugdspeler liet op de linkerflank enkele verassende snelle acties zien, maar zijn voorzetten werden helaas niet goed begrepen.

De slotfase

In de slotfase leek het geduld van Reaal te worden beloond toen de snelle behendige Adil Elmorabit op zoek ging naar zijn eerste ster. Met een flitsende actie was Adil Elmorabit iedereen te snel af, maar oog in oog met de Hasselter doelman vergat hij af te drukken en bracht doelman Jeroen Bos redding.

Bij Olympia nam het ongeduld en de onderlinge irritaties toe waardoor Reaal Dronten dichtbij een stuntje leek te komen, maar helaas wisten Danny Mol en Adil Elmorabit niet te profiteren.

Teamprestatie

Er is weer een sprankje hoop aan de horizon in Dronten West. Het gehele team van Reaal Dronten werd op een uitbundig applaus en staande ovatie getracteerd bij het laatste fluitsignaal.

Met het schaamrood op de lippen droop Olympia'28 af want het geduld van Trainer Carl Aventurin en zijn rood zwarte duivels leverde het team zijn allereerste puntje op. Zelden heb ik gezien hoe na tien wedstrijden het allereerste puntje zo'n ontlading en vreugde bracht.

In de verdediging maken Stefan Yu, Branko Huiberts en Bret Eijkelboom een sterke ontwikkeling door, maar vooral die 16 jarige linksback Leander Touw maakte een diepe indruk.

Man of the match

Er waren vijf spelers die het spelconcept van trainer Carl Aventurin bewaakten en de organisatie draaiende hielden. Deze vijf kilometervreters hielden de linies kort op elkaar en waren het fundament voor het ijzeren gordijn.

Het kloppend hart in de as waren vandaag Stefan Wermers, Stefan Yu, Giovanni Wegman, Danny Mol en aanvaller Adil Elmorabit.

Man of the match bij Reaal Dronten: Adil Elmorabit.
Man of the match bij Olympia'28: Kjelt Bonhof.

Uit tegen WZC

Volgende week zaterdag speelt Reaal Dronten in Wapenveld een uitwedstrijd bij WZC Wapenveld. Deze wedstrijd begint dan om 14:30 uur op sportpark Monnikenbos te Wapenveld.

Die week daarop op zaterdagmiddag 16 december spelen de Reaalisten de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen sc Rouveen. De aftrap is dan om 14:00 uur op De Munten te Dronten West.

Uitslagen derde klasse C

  • Reaal Dronten - Olympia'28 0-0
  • Swift'64 - WZC Wapenveld 0-0
  • Hatto Heim - BAS Biddinghuizen 1-2
  • Zwolsche Boys - vv Hattem 4-0
  • ESC Elburg - DSV'61 Doornspijk 1-0
  • VEVO Veessen - ZAC Zwolle 0-5
  • vv Oene - sc Rouveen 5-0

Klaas Huisman