DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 14 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Duikvereniging OWSVD neemt met bijzondere helmduik afscheid van zwembad Overboord

Redactie: M.H.

DRONTEN - De leden van duikvereniging OWSVD uit Dronten konden zaterdag voor de laatste keer duiken in het ‘oude vertrouwde zwembad’ Overboord. Dat gebeurde met een zogenaamde helmduik.

Er werd deze avond niet gewerkt met het eigen persluchtmateriaal. In plaats daarvan konden de leden ervaren hoe het is om een helmduik te maken. Dat gebeurde in samenwerking met duikbedrijf Schuiten uit Zwartsluis, het bedrijf van een voormalig OSVD-lid.

Bij duiken met perslucht wordt er gezwommen, met helmen is er voornamelijk gelopen op de bodem van het zwembad. „Het gaf een klein beetje het gevoel van een maanwandeling”, aldus de vereniging, „Alleen al de mogelijkheid om te kunnen praten onder water met mensen op de kant maakte het heel bijzonder.”

Drie meter diep

Na de voorjaarsvakantie zet de vereniging de trainingen voort in het nieuwe Aat de Jonge Zwembad. Speciaal voor de duikvereniging is het wedstrijdbad in dat nieuwe zwembad drie meter diep: „Diep genoeg om belangrijke handelingen in de duiksport te kunnen oefenen, iets waar de vereniging enorm blij mee is.”

Het nieuwe zwembad