Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Dronter ijsmeester Albert Eefting niet optimistisch: „Met tranen in de ogen naar huis”

Dronter ijsmeester Albert Eefting niet optimistisch: „Met tranen in de ogen naar huis”
Albert Eefting
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

DRONTEN - „We willen de jeugd zó graag laten schaatsen op natuurijs… Je gaat met tranen in de ogen terug naar huis”, vertelt Albert Eefting, ijsmeester van IJsclub Dronten, „Je denkt iedere keer: verdorie!”

Het is jaren geleden dat de ijsbaan aan de Eskimolaan open kon voor het publiek. De afgelopen jaren is de ijsclub nooit zo dichtbij geweest als tijdens de huidige vorstperiode. Maar de kans dat het doorgaat is inmiddels erg klein geworden, biecht Eefting op.

Zon en wind

De zon en de wind zijn momenteel de grootste vijanden van de ijsclub. „Wat ’s nachts aanvriest, wordt overdag door de zon weer afgebroken”, legt Albert Eefting uit, „Bovendien vriest het ’s nachts niet zo hard als ze afgeven. De afgelopen nacht zou het 7 graden vriezen, maar volgens onze thermometer bleef het bij -5.”

De ijsmeester heeft de dikte van het ijs de laatste dagen veelvuldig gemeten. Op het hoogtepunt was het 4,5 centimeter, waar de ijsclub 7 en liever nog 8 centimeter nodig heeft.

Voorjaarsvakantie

Donderdagmorgen om tien uur komt het bestuur van de ijsclub weer bij elkaar. „Want we willen niets liever dan de kinderen laten schaatsen, vooral nu het voorjaarsvakantie is”, zegt Eefting.

Het bestuur buigt zich over de mogelijkheden om beperkt open te gaan. „We hebben eraan gedacht om alleen voor de leden open te gaan, maar dat kan eigenlijk ook niet. Als je bij het hek staat kun je toch geen mensen weigeren?”

Vrijdagochtend

Voor wat Albert Eefting betreft lijkt de enige mogelijkheid om vrijdagmorgen vroeg open te gaan, als de zon nog niet geschenen heeft. Aan het eind van de ochtend moet het hek dan waarschijnlijk weer dicht. „We willen zó graag!”

Dossier 'natuurijs'Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo