Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Doel van sportbeleid: meer Drontenaren aan het sporten krijgen

Doel van sportbeleid: meer Drontenaren aan het sporten krijgen
Wethouder Ton van Amerongen in het huidige zwembad Overboord.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

DRONTEN - De gemeente Dronten gaat aan de slag met het vaststellen van een sportnota voor de jaren 2018 tot en met 2021. Als het aan sportwethouder Ton van Amerongen ligt is het belangrijkste doel: meer mensen aan het sporten krijgen.

„Wij willen de participatie verhogen”, zegt de wethouder. Daarmee is niet gezegd dat er te weinig inwoners van de gemeente aan sport doen: „Maar het kan altijd hoger.”

Lid van meerdere clubs

Volgens Van Amerongen worden de cijfers van het aantal kinderen dat lid is van een sportvereniging beïnvloed doordat er nogal wat kinderen meerdere sporten doen.

„Daar staan ook kinderen tegenover die niet aan sport doen. Wij willen ook dat die kinderen zich aansluiten bij de georganiseerde sport of in ieder geval aan sport gaan doen.”

Hoge ambities

De toename van sportbeoefening leidt volgens de wethouder tot een betere gezondheid, een gezonde levensstijl, levenskwaliteit en zelfredzaamheid. „Al besef ik dat dit hele hoge ambities zijn.”

De sportnota moet worden vastgesteld in samenspraak met alle geledingen uit de samenleving, inclusief inwoners die niet gelieerd zijn aan een sportvereniging. „Het is nu nog abstract, maar wij willen er een praktisch verhaal van maken”, kondigt de VVD-wethouder aan.

SportnotaOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo