DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 11 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

CDA overweegt BAS niet alleen bitterballen maar ook bijdrage aan kunstgrasveld te schenken

CDA overweegt BAS niet alleen bitterballen maar ook bijdrage aan kunstgrasveld te schenken
Ferdinand Zomerman (CDA)
Foto: © Eelco Lindhout
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - De fracties van CDA en SP in de gemeenteraad overwegen om BAS Voetbal tegemoet te komen bij de realisatie van een kunstgrasveld. Er is in de begroting voor de kunstgrasvelden nog een gat van 9.000 euro.

Suzanne Stoop (PvdA) riep CDA en SP op om te wachten tot de behandeling van de sportnota. Ze wees erop dat het CDA zaterdag bitterballen heeft uitgedeeld bij BAS en ziet het plan over het kunstgrasveld in het verlengde daarvan: „Het is verkiezingstijd, u wilt een mooi cadeautje weggeven.”

Flauw

Ferdinand Zomerman (CDA) vond het flauw om te verwijzen naar de bitterballen: „Dat was een spontane actie.” De CDA’er ziet mogelijkheden om het kunstgrasveld voor de gemeente budgetneutraal te realiseren. De fractie komt daarover wellicht met een voorstel.

Zomerman kon mevrouw Stoop niet overtuigen: „Laten we wachten tot de behandeling van de sportnota. Dat is rond verkiezingstijd en dan kan iedereen met geld strooien…”

Precedentwerking

Wethouder Ton van Amerongen maande het CDA en de SP tot voorzichtigheid: „Want er zijn heel veel verenigingen die vragen om extra faciliteiten. Want wat doen we bijvoorbeeld met het waterveld van de hockeyclub? Wat doen we als Reaal ook een kunstgrasveld wil?”

Ook de wethouder riep op om te wachten tot de sportnota: „Want als we nu eenzijdig een bijdrage geven aan BAS, wat heeft dat dan voor precedentwerking naar andere verenigingen toe?”

Waterveld MHC Flevoland