DeDrontenaar.nl

Donderdag, 2 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Burak Yargan ziet Reaal tegen koploper eindelijk eens winnen: “Ben echt trots”

Burak Yargan ziet Reaal tegen koploper eindelijk eens winnen: “Ben echt trots”
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

DRONTEN - Negen wedstrijden moest hij wachten, maar eindelijk zag Burak Yargan zijn Reaal Dronten zaterdag winnen. Koploper Dieze West werd met liefst 4-1 verslagen. “Ik ben echt trots op de groep”, reageert Yargan op de zege.

Al wekenlang voelde Yargan het aankomen, maar het wilde maar niet lukken. Tegen koploper Dieze West viel ineens alles in elkaar en werden zelfs de kansen benut. “Een paar poppetjes op een andere plaats en we maken de kansen wel af”, vertelt Yargan. “We hebben keihard gevochten en daarvoor moet de groep echt een compliment krijgen. Maar we wisten dat er iets in deze groep zit hoor. Dat blijkt nu ook wel.”

Na tien minuten was Branco Huiberts goed voor de 1-0 en na de rust liep Reaal verder uit. Danny Mol maakte 2-0, Dieze deed vervolgens nog wel iets terug, maar binnen de kortste keren was Nordin Hettinga goed voor de 3-1. Via Mol werd het ook nog eens 4-1, waardoor de vreugde compleet was. “Natuurlijk zijn we blij, maar de groep blijft met de beide benen op de grond. Er wordt alweer naar volgende week gekeken, want we moeten nu echt punten gaan halen”, stelt Yargan.

Reaal Dronten klom door de zege naar de elfde plaats.