Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Bouw van nieuw zwembad is precies op tijd begonnen: gemeente krijgt BTW toch terug

Bouw van nieuw zwembad is precies op tijd begonnen: gemeente krijgt BTW toch terug
Foto: Facebook Optisport Dronten zwembad Overboord

DRONTEN - Omdat de bouw van het nieuwe zwembad in Dronten vóór de jaarwisseling is begonnen, krijgt de gemeente Dronten het volledige BTW-bedrag terug van het Rijk. Dit schrijven B en W in een brief aan de gemeenteraad.

Met ingang van het nieuwe jaar vervalt het recht op aftrek van BTW voor gemeenten op sportaccommodaties. Het nieuwe Burgemeester Aat de Jongezwembad kost 8,1 miljoen euro. Wethouder Ton van Amerongen (VVD) sprak in november nog de vrees uit dat de gemeente de BTW niet zou terugkrijgen.

Overgangsbepaling

Inmiddels is gebleken dat er een overgangsbepaling is. Daarin staat dat de gemeente de BTW voor de bouw van een sportaccommodatie volledig kan verrekenen, mits de bouw in 2018 is begonnen. Dat is in Dronten het geval: sinds vorige week wordt er gewerkt aan de nieuwbouw tussen het huidige zwembad Overboord en het tennispark van ATC Dronten.

De gemeente heeft aan belastingadviseurs gevraagd of deze regeling ook voor het nieuwe zwembad geldt. Dat blijkt het geval te zijn.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo