Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

UPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Bloemen zijn niet aan te slepen na laatste thuiswedstrijd Asv Dronten (4-1 winst)

Bloemen zijn niet aan te slepen na laatste thuiswedstrijd Asv Dronten (4-1 winst)
Foto: Klaas Huisman

DRONTEN - Asv Dronten heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen na een 0-1 achterstand bij rust met 4-1 gewonnen. Het duel stond in het teken van het afscheid van een groot aantal spelers en begeleiders.

Asv Dronten - Go Ahead K. 4-1 (0-1)

Op een indrukwekkende en onvergetelijke middag heeft een ontketend Asv Dronten zijn laatste thuiswedstrijd met 4-1 van Go Ahead Kampen gewonnen. Een mooiere laatste thuiswedstrijd had niemand zich kunnen wensen. De polderboys keken in de derde minuut al tegen een 0-1 achterstand aan, maar knokten zich daarna op mentaliteit, veerkracht en karakter terug in deze wedstrijd.

Alles stond deze middag in het teken van afscheid want de vele bloemen waren niet meer aan te slepen. Zometeen staan we even stil bij het afscheid van de materiaalman Maurice Janssen en zijn vrouw Suzan die na twintig seizoenen trouwe dienst het stokje gaan overdragen.

Volgend seizoen gaat Asv Dronten met een nieuw team en twee nieuwe trainers een compleet nieuwe start maken in de eerste klasse oost. Na afloop werd niet alleen de man van de wedstrijd bekendgemaakt, maar ook de beste Asv Dronten speler van dit seizoen.

Afscheid

Voorafgaand aan deze wedstrijd werden er bloemen uitgereikt aan de afscheid nemende spelers Eser Elmali, Tibor Liska, Laurens Brouwer, Maurizio Sleurink, Kevin van der Vlag, Niek Telgen en Vincent ter Burg. Naast deze spelers namen ook de beide trainers Raymond Schuurman en John Halsema afscheid.

Ook een heel bijzonder moment was het afscheid van de rasechte clubman en boegbeeld Maurice Janssen. Samen met zijn vrouw Suzan was Maurice Janssen ruim twintig jaar verantwoordelijk voor het materiaal, de kleding en heel veel andere zaken rondom het eerste elftal van Asv Dronten. In al die jaren ontpopte Maurice Janssen zich als het groene gezicht, boegbeeld en een superbelangrijke klankbord voor de spelers. De club zal Maurice en Suzan enorm gaan missen!

Vuurpijlen en rookbommen

Vlak voor de aftrap werd iedereen opgeschrikt door vuurpijlen en rookbommen die voor een adembenemend schouwspel zorgden. Door een 2-5 overwinning op het tweede team van Asv Dronten waren de reserves van Veensche Boys kampioen geworden terwijl op een ander veld ook het 8e team van Asv Dronten en een lager team van vv Hierden uitbundig hun kampioenschappen vierden.

Valse spits

De Kampenaren staan op een zorgelijke 9e plek en kunnen de punten goed gebruiken. Er waren veel rood gele supporters uit Kampen meegenomen om De Cocksianen te ondersteunen. Bij Go Ahead Kampen moest tijdens de warmingup aanvoerder Jurrian Zandbergen met een blessure afhaken waardoor Tom Bruintjes in de basis mocht starten. Deze normaliter stugge taaie verdediger verbaaste iedereen door plotseling in de spits te gaan spelen en zette iedereen bij Asv Dronten hierdoor op het verkeerde been.

In de 3e minuut namen de Kampenaren via deze valse spits Tom Bruintjes een snelle 0-1 voorsprong.
Nadat inzetten van Arjan Wiegers en Tom Bruintjes werden afgeslagen volgde er vanaf de rechterflank een nieuwe voorzet die precies op het hoofd van Tom Bruintjes belandde. Diens spijkerharde rake kopbal ging door de benen van Eser Elmali en betekende de supersnelle 0-1 voorsprong voor de rood gelen uit Kampen.

Witte rook

Terwijl er witte rook uit een dolgedraaide compressor kwam probeerde Asv Dronten een tandje bij te schakelen en aan te zetten. De polderboys hadden het initiatief en het meeste balbezit, maar moesten in de snelle omschakeling constant oppassen voor de razendsnelle en gevaarlijke counters van Go Ahead Kampen. Met name bij slordig balverlies en onderscheppingen kwamen de Kampenaren er over de flanken dreigend en gevaarlijk uit.

Gaandeweg kregen de Drontenaren een paar mooie kansen waarbij schoten van Kevin van der Vlag, Martijn Timmer, Vincent ter Burg en Jodi de Boer werden geblokt of door Go Ahead doelman Tim Noordman werden gekeerd. De doelman van Go Ahead Kampen maakte een onzekere indruk en had moeite om inzetten van Martijn Timmer, Jeroen van der Meer en Vincent ter Burg onder controle te krijgen. Een venijnig schot van Jeroen van der Meer zeilde rakelings naast.

Dreiging

De gevaarlijke en supersnelle buitenspelers van Go Ahead Kampen zorgden voor een constante dreiging over de flanken. Bij een indraaiende voorzet van de grillige Arjen Wiegers ontstond er een rommelige scrimmage voor het Dronter doel, maar konden Nico Veldman en Wilbert Wessels net niet profiteren.

Bij een snelle vlotlopende aanval glipten Tom Bruintjes, Nico Veldman en Wilbert Wessels door de Drontense verdediging waarna doelman Eser Elmali redding bracht. Na een eentwee tussen Arjan Wiegers en Wilbert Wessels moest doelman Eser Elmali wederom zijn klasse laten zien.

Bij Asv Dronten moesten de verdedigers Laurens Brouwer, Tibor Liska en het centrale hart Rik Breemhaar en Chris van Maanen volop aan de bak om de vleugelaanvallers van Go Ahead te kunnen onderscheppen.

Vlak voor rust

De Drontenaren hadden voetbaltechnisch het betere van het spel en speelden frivool en fris op de aanval, maar moesten constant oppassen voor de gevaarlijke counters en uitbraken van Go Ahead Kampen. De doelman van Go Ahead Kampen moest vlak voor rust drie keer in actie komen om inzetten van Martijn Timmer, Jeroen van der Meer en Kevin van der Vlag te pareren.

De allergrootse mogelijkheid was voor Jeroen van der Meer die in de 35e minuut voor open doel vergat om zijn teen uit te steken om een strakke voorzet van Martijn Timmer af te ronden. Heel even sloeg bij een grimmig fel duel de vlam in de pan, maar de verder uitstekend fluitende scheidsrechter Richard Groenewegen uit Delfzijl greep goed in en wist alle opstootjes en binnenbrandjes tijdig te blussen.

Trainer Raymond Schuurman zag dat er vanaf de rechterflank geen voorzetten meer aankwamen en bracht vlak voor rust de creatieve Ricardo Talu voor de hardwerkende en moegestreden Lucky Akot in de ploeg. Met een 0-1 stand voor Go Ahead Kampen gingen we rusten.

Levendige tweede helft

Beide teams bleven het talrijke publiek amuseren door in een open en aantrekkelijke frivool op de aanval te spelen. De eerste kansjes waren voor Go Ahead Kampen waarbij een schot van Tom Bruintjes tegen de arm van een Dronter verdediger leek te komen, maar de bal ging niet op de stip.

Doelman Eser Elmali moest twee keer in actie komen om op cruciale momenten inzetten van Arjan Wiegers en Nico Veldman onschadelijk te maken. Bij een slippertje op het Dronter middenveld kwamen de Cocksianen er dreigend uit, maar werd een inzet van Arjan Wiegers door de uitblinkende doelman Eser Elmali tot corner verwerkt.

Kansjes

Aan de andere kant belandde een voorzet van Kevin van der Vlag bij de tweede paal voor de voeten van Jeroen van der Meer, maar in kansrijke positie ging de inzet van Jeroen van der Meer in twee instanties naast.

In de 55e en 58e minuut waren er in de counter twee kansen voor Go Ahead Kampen te zien. Nadat een inzet van de valse spits Tom Bruintjes rakelings voorlangs zeilde bracht doelman Eser Elmali redding op een schot van Nico Veldman.

Gelijkmaker

In de 60e kreeg Asv Dronten op randje strafschopgebied een vrije trap te nemen. Deze vrije trap van Chris van Maanen ketste via de arm van een Kamper verdediger terug waarna Kevin van der Vlag deze afvallende bal op zijn pantoffel nam en verwoestend hard uithaalde.

De doelman van Go Ahead Kampen ging niet helemaal vrijuit en zag deze raketinslag van Kevin van der Vlag via binnenkant paal tegen de touwen uiteen spatten voor de 1-1 gelijkmaker. Dit betekende zijn 16e treffer voor Kevin van der Vlag.

Geest uit fles

Plotseling wdeas de geest uit de fles en knakte er iets bij Go Ahead. Na een mooie steekbal van uitblinker Martijn Timmer werd Ricardo Talu in stelling gebracht, maar de zwarte tulp oogde besluiteloos waarna de rebound van Kevin van der Vlag over ging.

In de 70e minuut werd Martijn Timmer op volle snelheid neergelegd in het strafschopgebied en kreeg Asv Dronten een strafschop te nemen. Deze strafschop werd door de afscheid nemende Vincent ter Burg opgeeist en feilloos snoeihard tegen de touwen geschoten voor de 2-1 voorsprong voor Asv Dronten.

Beslissing

Direct hierop kreeg Go Ahead Kampen via Nick Bakker een goede mogelijkheid maar diens listig balletje zeilde rakelings voorlangs. Nadat namens Asv Dronten Ricardo Talu, Jeroen van der Meer en Kevin van der Vlag vergaten de trekker over te halen volgde er in de 82e minuut opnieuw een strafschop voor Asv Dronten.

Een afstandsschot van Chris van Maanen werd buiten bereik van de doelman pardoes door Go Aheadspeler Nick Bakker met de hand van de doellijn gehaald waarna deze speler met een rode kaart kon inrukken en de bal opnieuw op de stip ging. Deze keer legde topscorer Kevin van der Vlag aan voor de 3-1 voorsprong voor Asv Dronten in de 82e minuut.

Hiermee was de koek nog niet op want middenvelder Vincent ter Burg had al minutenlang de tranen in zijn ogen staan en wilde graag in stijl afscheid van zijn club nemen. In de 86e minuut scoorde Vincent ter Burg met een strakke schuiver in de benedenhoek de allesbeslissende 4-1 voor Asv Dronten. Daarna waren er nog kansjes voor Martijn Timmer, Rik Breemhaar en Kevin van der Vlag te zien, maar er werd niet meer gescoord.

Speler van het jaar

Direct na het laatste fluitsignaal werd de stylist en architect van het Dronter team Martijn Timmer uitgeroepen tot man de wedstrijd en volgde er een spontaan applaus vanaf de tribune. De Drontenaren hebben hun trouwe supporters een waardig laatste thuiswedstrijd en de vertrekkende clubiconen Maurice en Suzan Janssen een mooi onvergetelijk afscheid aangeboden.

In de kantine werd ook nog de Asv Dronten speler van het jaar bekendgemaakt en werd Rik Breemhaar voor de tweede keer tot speler van het jaar uitgeroepen. Daarna was er een overheerlijke buffet voor de spelers en alle betrokkenen om deze laatste thuiswedstrijd gezellig af te sluiten.

Man van de wedstrijd Asv Dronten: Martijn Timmer
Man van de wedstrijd Go Ahead Kampen: Arjan Wiegers

Conclusie

Door deze 4-1 overwinning staan de Drontenaren keurig op een 6e plek en nemen de zorgen toe voor het tobbende Go Ahead Kampen. Volgende week speelt Asv Dronten zijn laatste competitiewedstrijd uit in Doetinchem bij DZC'68.

De Kampenaren krijgen volgende week Flevo Boys op bezoek en moeten dan winnen om de PD te kunnen ontlopen. In de top van de eerste klasse heeft Flevo Boys thuis in Emmeloord dure punten laten liggen door verrassend met 2-3 van SDV Barneveld te verliezen. De nieuwe koploper is nu SVZW uit Wierden die met 4-1 van buurman DETO wonnen.

Opstelling Asv Dronten

 • Eser Elmali
 • Laurens Brouwer
 • Chris van Maanen
 • Rik Breemhaar
 • Tibor Liska (72e Maurizio Sleurink)
 • Vincent ter Burg
 • Jodi de Boer (72e Brian Harpe)
 • Martijn Timmer
 • Jeroen van der Meer
 • Kevin van der Vlag
 • Lucky Akot (42e Ricardo Talu)
 • Wissels: foelman Niels Spaapen, Maurizio Sleurink, Brian Harpe en Ricardo Talu.
 • heblesseerd/afwezig: Niek Telgen, Ingmar Koster en Bob Breemhaar.
 • Gele kaart: Rik Breemhaar
 • Trainers: Raymond Schuurman en John Halsema
 • Keeperstrainer: Ruud Spijkerman
 • Teammanagers: Piet Bleeker en Duco van Dijk
 • Materiaalman: Maurice Janssen
 • Medische staf: Conny Oosterkamp en Jacco Hammer

Opstelling Go Ahead Kampen

 • Tim Noordman
 • Kevin Coenraad
 • Laurens van Keulen
 • Bram van Enk
 • Nick van der Kooi (83e Niek van Enk)
 • Arjan Wiegers
 • Leroy Knol
 • Nico Veldman,
 • Nick Bakker
 • Tom Bruintjes (65e Livai Vos)
 • Wilbert Wessels
 • Wissels: Nick Hendriks, Julian Hellendoorn, Livai Vos, Niek van Enk en Ica de Boer.
 • Rode kaart: Nick Bakker (82e)
 • Gele kaarten: Nick van der Kooi en Leroy Knol
 • Geblesseerd: Jurrian Zandbergen
 • Trainers: Henk Nieuwenhuis en J. van Zuiden
 • Teammanager: Menno Jansma
 • Materiaalman: Andre Meijberg
 • Medische staf: Brenda Beens
 • Scheidsrechter: Richard Groenewegen uit Delfzijl
 • Toeschouwers: 300

Uitslagen eerste klasse oost:

 • Asv Dronten - Go Ahead Kampen 4-1
 • Flevo Boys Emmeloord - SDV Barneveld 2-3
 • SVZW Wierden - DETO Vriezenveen 4-1
 • FC Zutphen - DZC'68 Doetinchem 0-4
 • DOS'37 Vriezenveen - KHC Kampen 1-2
 • Vroomshoopse Boys - vv Hierden 2-4
 • WHC Wezep - vv Nunspeet 0-2

Klaas HuismanOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo

Welkom op DeDrontenaar.nl

Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming worden cookies als persoonsgegevens beschouwd. Op deze website wordt van cookies gebruik gemaakt. Verdere informatie hierover kunt u vinden in ons privacystatement & cookiestatement. U wordt hierbij verzocht om kenbaar te maken dat u met het gebruik van cookies instemt.Lees ons privacystatement

Lees ons cookiestatement