DeDrontenaar.nl

Zondag, 5 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Biljartcentrum, OWSVD en Vrijbuiters moeten wijken voor nieuw zwembad

Redactie: M.H.

DRONTEN - Het onderkomen van Biljartcentrum Dronten en de clubaccommodaties van zowel Onderwatersportvereniging Dronten (OWSVD) als softbalvereniging De Vrijbuiters moeten wijken voor het nieuwe zwembad. Dat stelt het college van B en W voor aan de gemeenteraad.

Biljartcentrum

Biljartcentrum Dronten huurt sinds 2010 een ruimte op de bovenverdieping van zwembad Overboord. De biljarters hebben hier een eigen horecagedeelte en drie biljarttafels.

B en W zien het niet zitten om van het nieuwe zwembad een multifunctioneel gebouw te maken. Als het nieuwe zwembad begin 2020 klaar is, wordt het huidige zwembad afgebroken en dan moeten dus de biljarters wijken. ,,De biljartvereniging is op zoek naar een vervangende ruimte’’, weet het college,

OWSVD

De onderwatersportvereniging maakt gebruik van het kleedgebouw van het voormalige buitenbad naast Overboord. Dit clubgebouw is eigendom van de gemeente en OWSVD betaalt er een symbolisch bedrag voor.

,,Bij het bestuur van de vereniging is bekend dat deze accommodatie gelijktijdig met het oude zwembad wordt gesloopt’’, aldus B en W, ,,Dit vindt het bestuur spijtig aangezien zij van mening is dat met de sloop van het clubgebouw de vereniging haar identiteit verliest.’’

Het college vindt het echter noodzakelijk dat het oude gebouw wordt gesloopt: ,,Een dergelijk gebouw past niet in de omgeving van een modern nieuw zwembad en haalt het kwaliteitsniveau van het gebied omlaag.’’

Bovendien vindt het college dat de schade voor OWSVD wel meevalt, omdat er in het nieuwe zwembad een ruimte komt voor de opslag van materialen. Ook voor de instructie komt er een zaaltje.

De Vrijbuiters

De Vrijbuiters (zie video) zijn met hun clubgebouw en opslag van materialen gevestigd naast de onderwatersportvereniging. Het honk- en softbalveld ligt aan de overkant van de straat. Ook De Vrijbuiters moeten op zoek naar een andere locatie.