DeDrontenaar.nl

Zondag, 29 maart 2020

Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Biddinghuizen en Dronten zoekt vrijwilligers voor ijsbanen: „Trek je laarzen aan"

Biddinghuizen en Dronten zoekt vrijwilligers voor ijsbanen: „Trek je laarzen aan
Sneew op de ijsbaan in Dronten
Foto: © Mischa Massink
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN / DRONTEN - In Biddinghuizen gaan vrijwilligers vanavond van start met het prepareren van een ijsbaantje op het Maaiveld. Hiervoor worden vrijwilligers gezocht. In Dronten zoekt de ijsclub vrijwilligers om mee te helpen de ijsbaan sneeuwvrij te maken.

Biddinghuizen

Dorpsbelangen Biddinghuizen heeft een oproep geplaatst om mee te helpen op het Maaiveld. „Het tijdstip van aanvang is lastig aan te geven. Dit is afhankelijk van het moment wanneer het sneeuwen stopt en de temperatuur onder nul is.”

Dronten

Op de ijsbaan in Dronten ligt inmiddels een flinke laag sneeuw. „Dat zorgt ervoor dat het ijs niet dikker meer zal worden. Omdat voor woensdag en donderdag toch nog vorst van betekenis wordt verwacht lijkt het 't bestuur de moeite waard om de sneeuw toch eraf proberen te halen”, schrijft de club op Facebook, „Het ijs is nog niet dik genoeg om dit met onze veegmachines te doen, maar waarschijnlijk lukt het wel met handschuivers.”

Vrijwilligers worden uitgenodigd om vanavond om zeven uur naar de ijsbaan te komen. „Heb je zelf een sneeuwschuiver of schep, neem die dan mee dan hoeft er vanavond niemand met lege handen te staan. Het is wellicht verstandig om laarzen aan te trekken voor het geval dat er toch iemand door het ijs gaat en je absoluut geen natte schoenen wilt hebben.”

Voor de zekerheid voegt het bestuur eraan toe dat het schoonvegen van de baan geen garantie geeft dat er vrijdag geschaatst kan worden: „Maar als we het sneeuw laten liggen dan gaat dat sowieso niet lukken.”

Lancasterdreef

Op het basketbalpleintje aan de Lancasterdreef zijn vorig jaar onder leiding van buurtbewoonster Sonja Plomp enkele tevergeefse pogingen gedaan om een ijsbaantje te creëren. Inmiddels bestaan er plannen om een nieuwe poging te ondernemen. „Ik hoef het nu niet meer alleen te doen, er zijn verschillende mensen die willen helpen”, aldus Sonja Plomp.