DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 2 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Bert van den Brink: 'Het voetbal moet altijd de hoofdmoot zijn"

Bert van den Brink: 'Het voetbal moet altijd de hoofdmoot zijn
Bert van den Brink
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Wouter Foppen

BIDDINGHUIZEN - De derby tussen Swift '64 en BAS wordt volgende week gewoon 's middags gespeeld, vooral omdat BAS-trainer Bert van den Brink zijn spelers niet op kunstgras wil laten spelen. "Dat is voor mij het belangrijkste onderwerp. Zeventig procent van mijn selectie wordt ongelukkig van kunstgras", weet de coach.

Swift '64 wilde de derby graag om 18.00 uur spelen, maar daarvoor moest het wel uitwijken naar het kunstgras op veld 2. Daar werkte Van den Brink uiteindelijk niet aan mee. "Ik wilde best meewerken aan een derby om 18.00 uur, want ik snap ook dat het goed is voor beide clubs. Maar dan wel, qua ondergrond, onder dezelfde omstandigheden. Het voetbal is altijd de hoofdmoot en moet prioriteit hebben."

"Spelers beschermen"

En dus gaat het avondfeestje niet door. "Dat vind ik hartstikke jammer. Ik ben nergens bang voor, maar als je een Bas Suidgeest, Sander Westdijk of Mark Schaap ziet... Als we bij 't Harde op kunstgras moeten spelen, staan hun hoofden direct op chagrijnig. En ik ben er voor om mijn spelers te beschermen en zo goed mogelijk voor te bereiden op een wedstrijd. Daarom heb ik dit bij het bestuur neergelegd", vertelt Van den Brink.

De trainer vindt echter ook dat Swift voorafgaand aan de wijziging beter had kunnen overleggen. "Nu kregen we vanuit de KNVB ineens te horen dat het 18.00 uur werd. Als we in overleg waren gegaan, dan hadden we dit misschien kunnen voorkomen."

Toch feestje

Toch hoopt de coach, net als zijn voorzitter Huib van Os, dat de derby tegen Swift alsnog een feestje wordt. "Als selectie blijven we na afloop om het gezellig te maken, want een feestje is ook belangrijk", zegt Van den Brink, die er niet over na dacht om voorafgaand aan de derby te trainen op het kunstgras van asv Dronten. "O, nee. Maar dat was ook geen optie, denk ik."