DeDrontenaar.nl

Zondag, 20 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

BAS Voetbal denkt 4 velden over te houden, wethouder houdt vast aan 3

BAS Voetbal denkt 4 velden over te houden, wethouder houdt vast aan 3
De tekening uit het voorstel van B en W aan de gemeenteraad.
Foto: gemeente Dronten
Redactie: M.H.

BIDDINGHUIZEN - De gemeenteraad van Dronten spreekt zich volgende week donderdag uit over de financiële kant van de aanleg van het kunstgrasveld van BAS Voetbal. Alhoewel het voorstel van B en W aan alle kanten rammelt, rekent BAS-voorzitter Huib van Os erop dat hij er uit komt met de gemeente.

„Op 17 mei hebben we een afspraak en dan gaan we er verder over praten”, zegt Van Os, „De enige zekerheid die we nu hebben is: er komt kunstgras en dat komt op veld 3.”

3 of 4 velden

Onduidelijkheid bestaat er over hoeveel velden BAS overhoudt. De vereniging beschikt momenteel over 5,75 veld. In ruil voor het nieuwe kunstgrasveld, levert BAS volgens het voorstel van B en W ‘een klein trainingsveld en een veld’ in. Volgens het college houdt de vereniging dan 3 velden over, ‘waarvan 1 kunstgrasveld en een trainingshoek’.

Huib van Os zegt dat deze berekening van de gemeente niet klopt. Hij gaat er van uit dat zijn club ruim vier velden overhoudt: „2 natuurgras wedstrijdvelden, 1 kunstgrasveld en 1 groot natuurgras trainingsveld. Ik denk dat het voorstel aan de raad is geformuleerd door iemand die er niet helemaal in zit. Het staat er gewoon fout.”

Wethouder Ton van Amerongen houdt desgevraagd echter vast aan de berekening, zoals hij die aan de gemeenteraad heeft gepresenteerd. „Ze houden drie velden over en een trainingshoek. Die laatste kun je niet beschouwen als een volwaardig veld”, laat hij via een woordvoerster weten.

Veld 2 inleveren

Ook over de vraag welk veld BAS Voetbal moet inleveren, bestaat onduidelijkheid. B en W zijn in hun voorstel aan de gemeenteraad heel duidelijk: „Het huidige tweede veld wordt ingeleverd.” In het raadsvoorstel is dat veld rood ingekleurd (zie de foto).

Huib van Os ontkent dat daarover overeenstemming bestaat. „We hebben ooit wel eens over veld 2 gesproken, maar dat ging dan over woningbouw. Als je het hebt over woningbouw, is veld 2 inderdaad heel logisch. De gemeente is nu afgestapt van dat plan, maar blijft gefocust op veld 2.”

Wethouder reageert niet

De gemeente reageert niet op de vraag welk veld BAS inlevert. Ook een verzoek om een interviewtje met wethouder Ton van Amerongen over dit onderwerp wordt door diens woordvoerster afgewezen.

Van Os op zijn beurt: „Als woningbouw op veld 2 niet doorgaat, dan maakt het volgens ons niet zoveel uit waar je het natuurgras inlevert. Dan willen wij nog wel even verder kijken, want wij vinden het vooral belangrijk dat we naar de toekomst toe een goed complex krijgen. Dan willen wij samen met de gemeente goed afwegen wat het verstandigst is.”

Ondanks alle onduidelijkheid gaat de voorzitter er van uit, dat hij tot een akkoord komt met de gemeente. Hij verwacht niet dat de formulering van het raadsvoorstel tot problemen gaat leiden: „Het overleg is constructief.”

Aanvang: donderdag 17 mei 2018 19:30