Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Bas van Spronsen overhandigt Kevin Valk de topscorersbeker van DeDrontenaar.nl

Bas van Spronsen overhandigt Kevin Valk de topscorersbeker van DeDrontenaar.nl
Kevin Valk (links) ontvangt de topscorersbeker uit handen van zijn voorganger Bas van Spronsen.
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Kevin Valk heeft vanmiddag voorafgaand aan de nacompetitiewedstrijd tegen ’t Harde de topscorerstrofee van de gemeente Dronten in ontvangst genomen. De door DeDrontenaar.nl beschikbaar gestelde beker werd overhandigd door de winnaar van vorig jaar: Bas van Spronsen van Swift’64.

De topscorerslijst wordt namens DeDrontenaar.nl bijgehouden door voetbalmedewerker Wouter Foppen. Hij stelde vast dat Kevin Valk dit seizoen 27 doelpunten maakte, één meer dan teamgenoot Jeffrey van den Brakel en drie meer dan Tom Roskam (Swift’64).

Na de wisselbeker in ontvangst te hebben genomen bedankte Valk zijn medespelers. Hij benadrukte dat een spits het nooit allemaal alleen kan doen.

Hoe kijk je terug op je eerste seizoen bij Reaal Dronten?
Kevin Valk: „Het is mooi dat ik topscorer ben geworden, maar je doet het natuurlijk met z’n allen. Als je zó’n goede aanvoer krijgt, dan is het makkelijk om ze er in te schieten. Ik ben vooral heel blij dat we zover zijn gekomen dat we nu voor de promotie kunnen spelen. Het belangrijkste is dat we naar de derde klasse gaan.”

Deze beker, zegt het je iets?
„Absoluut! Het is een mooi seizoen geweest. We hebben mindere tijden gekend, maar ook goede tijden, we hebben leuke potjes gespeeld, waanzinnige uitslagen gehad tegen bijvoorbeeld Storica, wat mij betreft zijn we klaar om naar de derde klasse te gaan.”

Je hebt het over ‘we’. Je hebt dit seizoen na een aantal jaren motorsport je rentree gemaakt in de voetbalsport, maar je hebt ook je vertrek alweer aangekondigd. Denk je er toch nog over na om te blijven?
„Tot ik de laatste wedstrijd heb gespeeld, hoor ik nog bij dit team en bij deze vereniging. Iedereen weet dat ik volgend jaar ga stoppen en dat blijft nog steeds.”

Echt?
„Ja, ik vind het lekker om me weer iets meer op individualiteit te richten dan op een teamsport. Die keus heb ik gemaakt en dat gaat niet veranderen. Maar nu eerst twee wedstrijden tegen ’t Harde!”

Kritiek op topscorerslijst

Voorafgaand aan de overhandiging van de beker vertelde de redacteur van DeDrontenaar.nl dat er af en toe kritiek is op de topscorerslijst. „Het is in de hoofdklasse veel moeilijker om te scoren dan in de vierde klasse”, wordt er dan gezegd.

„Daar kun je van alles tegen in brengen. In ieder geval zeggen wij altijd: het is maar een aardigheidje”, aldus de verslaggever. Hij voegde er wel een opdracht voor Reaal aan toe: „Als jullie promoveren, dan neem je meteen die critici de wind uit de zeilen. Èn je bewijst het publiek in dienst. Ik kan in ieder geval niet wachten op een seizoen in de derde klasse met maar liefst zes streekderby’s.”


Topscorers gemeente Dronten

2017Kevin ValkReaal Dronten27 goals
2016Bas van SpronsenSwift'6422 goals
2015Jeffrey van den BrakelReaal Dronten25 goals
2014Jodi de BoerAsv Dronten23 goalsOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo